Geri Dön
Küçükçekmece İstanbul - Murat Kurum: Deprem bir milli güvenlik meselesidir

İstanbul - Murat Kurum: Deprem bir milli güvenlik meselesidir

İstanbul - Murat Kurum: Deprem bir milli güvenlik meselesidir

İstanbul - Murat Kurum: Deprem bir milli güvenlik meselesidir

İSTANBUL, (DHA)- AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum Küçükçekmece'de düzenlenen "Caferiler ile Sahur Programı"na katıldı.Programda İstanbul'da depremle mücadele konusunda yapılması gerekenlere değinen Kurum, "İstiyoruz ki; bu acılar bir daha yaşanmasın. Yaşanmaması adına da çalışıp çabalayıp İstanbul'u depreme hazır hale getirmemiz lazım. Burada yapılması gereken tek şey, depremle mücadele etmektir. Gerçekten bir milli güvenlik meselesidir, gerçekten bir beka sorunudur. " dedi.

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Küçükçekmece'de düzenlenen "Caferiler ile Sahur Programı"na katıldı.Burada bir konuşma yapan Kurum, "Ben öncelikle Kadir Gecemizi tebrik ediyorum.Ramazanınınız tebrik ediyorum. Hep birlikte inşallah 31 Mart bayramına ardından da Ramazan Bayramı'na sevdiklerimizle kardeşlerimizle dostlarımızla erişmeyi Yüce Rabbim'den niyaz ediyorum" diyerek sözlerine başladı.

"İSTANBUL'U DEPREME HAZIR HALE GETİRMEMİZ LAZIM"

Kurum konuşmasında, "Biz de 90 gündür sahadayız. Aşkla, şevkle, büyük bir heyecanla İstanbulumuzu ayağa kaldırmak için çalışıyoruz. Bu aşkla, bu şuurla İstanbulumuza ilişkin yaşadığımız 5 yıllık fetret devrini bitirmek için sahalardayız. İstanbulumuz ve İstanbulumuza ilişkin hayallerimizi milletimizle paylaşıyor ve biliyoruz ki bu hayaller samimi duygularla muradına kavuşur. İstiyoruz ki İstanbul'da deprem çilesi olmasın.Biz bir deprem şehriyiz deprem şehrinde depremle mücadele ederek vatandaşınızın canını malını korursunuz. İstiyoruz ki; bu acılar bir daha yaşanmasın. Yaşanmaması adına da çalışıp çabalayıp İstanbul'u depreme hazır hale getirmemiz lazım. Burada yapılması gereken tek şey, depremle mücadele etmektir. Gerçekten bir milli güvenlik meselesidir, gerçekten bir beka sorunudur. Bu sorunu halletmek için de çalışmak gerekir, çabalamak gerekir. Milletiyle el ele verip nasıl asrın felaketinde tüm kardeşlerimiz Caferilerimiz orada 85 milyon kardeşimiz depremzede illerimiz için mücadele ettiyse, aynı anlayışla İstanbul'u da ayağa kaldırmak için mücadele etmek durumundayız" ifadelerini kullandı.

"BURADA MESELE İSTANBUL"

Kurum, "Göreve başladıktan 6 ay sonra Elazığ'da, Malatya'da depremde biz sokaktaydık, vatandaşımızla birlikteydik. Birileri o günlerde kayağa gittiğinde, biz Elazığ'ın, Malatya'nın konutlarını yapıyorduk. Ardından Kastamonu'da, Bartın'da, Rize'de seller oldu biz yine oradaydık. Milletimize bir söz verdik, hamdolsun o sözü tuttuk, o sözü gerçekleştirdik. En son asrın felaketinde de 6 Şubat'ta çok acı bir güne uyandık. 11 ilde hep beraber üzüldüğümüz, hep beraber ağladığımız ama o az önce anlattığım hayatın yeni resmini çizerek bir taraftan da mücadele verdik. Birileri o zaman ağız dolusu vaatler verdiler, 'Bu işleri yapamazsınız, bitiremezsiniz' dediler ama biz milletimizle el ele verdik. 3 ayda 180 bin konutun inşasını başlattık. Bir yıl geçti, oradaki afetzede kardeşlerimiz yeni evlerine kavuştu. Huzurla, güvenle şimdi yeni evlerinde yaşıyorlar.Sandığa gittiğimizde İstanbul'da deprem çilesi bitsin mi, trafikte yaşadığımız o sorun artık İstanbul'un gündeminden tamamen kalksın mı, bunun kararını vereceğiz. Burada mesele İstanbul, mesele İstanbul'un geleceği. Biz istiyoruz ki; İstanbul'da yaşayan her bir kardeşimiz huzur içerisinde, güven içerisinde yaşasın" dedi.

"BUGÜN BİR SÖZ VERİYORUM; BU SÖZ MURAT KURUM SÖZÜ"

Murat Kurum, " Biz ne İstanbulumuzu, ne de 81 ilimizi asla ve asla kaderine terk etmedik. Milletimizin her anında hep yanında olduk ve milletimize bir söz verdik. Dedik ki; 'Gazi Mustafa Kemal'in hayal ettiği o muasır medeniyetler seviyesine ülkemizi çıkarmak için gece gündüz çalışacağız.' dedik. 22 yıldır da bu sözleri tutmak için çalışıp, çabalıyoruz. Bu söz, açık söylüyorum 81 ile gitmiş, 550'yi aşkın ziyaret gerçekleştirmiş ve her afette milletin yanında olmuş, millete söz vermiş; 'bir yıl içerisinde sağlam, güvenlikli konutlarınızı yapacağız' deyip o konutları teslim etmiş, 5 yıllık süreçte 365 bin sosyal konutu başlatmış, İstanbul'da 173 bin kentsel dönüşüm projesini İstanbul'un 39 ilçesinde vatandaşlarımızın rızası çerçevesinde yürütmüş, 81 ile hizmeti olan, eseri olan bir kardeşiniz olarak ifade ediyorum. O yüzden bugün İstanbul'a bir söz veriyorum; bu söz Murat Kurum sözü, bu söz eser adamlarının sözü, bu söz sağlam adamların sözü. Biz hep sözlerimizi tutarak, eserlerimizle milletimizin karşısına çıktık. Bundan sonraki süreçte de biz hiçbir zaman algının, polemiklerin içerisinde olmayacağız. Dedikoduların tarafında olmayacağız. Hep iş yapan, eser yapan tarafta olacağız" şeklinde konuştu.

"İSTANBUL HİZMET BULSUN"

Kurum, " 31 Mart geldiğinde, bir tarafta 5 yıllık süreçte İstanbul'a unutanlar olacak, diğer tarafta 5 yıllık süreçte 81 ile gitmiş ve hizmet yapmış bu kardeşiniz olacak. Bir tarafta 230 km metro sözü verip 17,88 km metro yapanlar, bir tarafta da İstanbul'un trafik çilesini bitirecek bu kardeşiniz olacak. Bir tarafta İstanbul'un kaynaklarını israf edenler olacak, diğer tarafta İstanbul'un kaynakları 'Yetimin hakkıdır' diyerek kendi malı gibi orayı koruyacak, kollayacak olan bu kardeşiniz olacak." dedi. Kurum sözlerini "O yüzden 31 Mart'ta gelin gerçek belediyecilikten yana olun. 31 Mart'ta gelin hep birlikte İstanbul'un geleceğine sahip çıkalım. 31 Mart'ta gelin İstanbul'a huzuru mutluluğu güvenliği getirelim.Bunu Küçükçekmece'de Aziz başkanımla İstanbul'da da Büyükşehir Belediyesinde de bu kardeşinizle hep birlikte İstanbul'u düşmüş olduğu durumdan çıkaralım. Gelin İstanbul'a İstanbul'un geleceğine oy verelim. Şehrimize oy verelim ki İstanbul hizmet bulsun, huzur bulsun mutluluk bulsun" diyerek noktaladı.(DHA)

Görüntü Dökümü

-------

- Murat Kurum'un konuşması

- Genel ve detay görüntüler

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber