Geri Dön
Maltepe Maltepe'de Havacılık Yapısalları ve Optimizasyonları Laboratuvarı açıldı

Maltepe'de Havacılık Yapısalları ve Optimizasyonları Laboratuvarı açıldı

Maltepe'de Havacılık Yapısalları ve Optimizasyonları Laboratuvarı açıldı

Maltepe'de Havacılık Yapısalları ve Optimizasyonları Laboratuvarı açıldı

Gamze ŞİMŞEK-Murat SOLAK/ İSTANBUL, (DHA) - MARMARA Üniversitesi Maltepe Yerleşkesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesinde, Havacılık Yapısalları ve Optimizasyonları Laboratuvarı açılış töreni gerçekleştirildi. Törene Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil katıldı.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş (TUSAŞ) iş birliği ile Marmara Üniversitesi Maltepe Yerleşkesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesinde bulunan Havacılık Yapısalları ve Optimizasyonları Laboratuvarı açılışı bugün gerçekleştirildi. Açılışa Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil katıldı. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar tören öncesi üniversite öğrencileriyle sohbet etti. Yapılan açılış konuşmalarının ardından Özvar, laboratuvara giderek incelemelerde bulundu.
Törende konuşan Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, "Üniversiteler, birbirinden kıymetli öğrencileri ve akademisyenleri ile yerli ve milli projeleriyle kendi kendine yeten bir ülke idealine hizmet etmeyi gerçekleştirebilmek için sektör ile üniversitelerin işbirliği yapmasının zorunluluğunu, gençlerimizin yükseköğretim aşamasında sektörlerle yapılacak iş birlikleriyle uygulamaya yönelik katma değeri olan projeler gerçekleştirebilmeleri amacıyla YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar önderliğinde, yükseköğretim kurulu üyeleriyle yapılan çalışmalar meyvelerini vermeye başlamış, üniversitelerimiz sektörler yükseköğretim aşamasındaki öğrencilerimize önemli katkıda bulunacak protokoller ve anlaşmalar yapmışlardır" dedi.
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil ise, "Geçen yıl 1600 mühendis işe aldık. 1400 teknisyen işe aldık. Bu yıl da benzer yapacağız. Çünkü çok büyük projelerimiz var. Bu sayı inşallah yakında 10 bin olacak. Hürjet yaptılar, bitirdiler uçmaya başlayacak yakında. Hürkuş'umuz uçuyor şu anda ihraç ediliyor. Atak'ımız ihraç ediliyor, Türkiye'yi koruyor. Gökbey'imiz şu anda teslimatta Jandarmaya teslimatta. Bir tane daha genel maksatlı helikopterimiz var T70, teslim ediyoruz" diye konuştu. 
Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, "Yükseköğretim Kurulu ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi arasında örnek bir üniversite sanayi işbirliği modelini bugün Marmara Üniversitesi'nde hayata geçiriyoruz. Yerli ve milli havacılık ve uzay sanayinin geliştirilmesine katkı sağlamak üzere 24 Haziran 2022 tarihinde araştırma üniversitesi rektörlerinin de katılımıyla Ankara'da Türk havacılık ve savunma sanayisinin öncü kuruluşlarından TUSAŞ ve yükseköğretim kurulu arasında yüksek öğretim alanında iş birliği protokolü imzalanmıştır. Ülkemizdeki araştırma üniversitelerimizce belirlenen mekanların gerekli altyapı ve donanım malzemeleri TUSAŞ tarafından temin edilerek öğrencilerimizin ve üniversite hocalarımızın havacılık ve uzay sanayisine dair bilimsel çalışmalar yapmalarını sağlayacak eğitim ve araştırma laboratuvarları açılışa hazır hale getirildi. Birinci etapta hizmete girecek 5 laboratuvarımızdan ilkini havacılık yapısalları ve optimizasyon laboratuvarını bugün Marmara Üniversitesi'nde açıyoruz. Bu vesileyle Marmara Üniversitesi'nde açılan bu yeni laboratuvarın üniversitelerimizin öğretim elemanları ve öğrencileri için hayırlı olmasını dilerim. Bu kapasitenin ortaya çıkmasına destek veren TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil beyefendiye ve çalışma arkadaşlarına ayrıca teşekkür ediyorum" dedi. (DHA)

(FOTOĞRAF)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber