Geri Dön
Merkez İki Koreli girişimcinin geliştirdiği yerli webtoon platformu açıldı

İki Koreli girişimcinin geliştirdiği yerli webtoon platformu açıldı

İki Koreli girişimcinin geliştirdiği yerli webtoon platformu açıldı

İki Koreli girişimcinin geliştirdiği yerli webtoon platformu açıldı

İSTANBUL, (DHA) - Güney Kore’de ortaya çıkan ve 11 milyar dolarlık bir endüstrinin büyümesinde başı çeken çizgi roman formatı webtoon, pek çok dizi ve filme ilham oldu. Türkiye’de büyümüş iki Koreli girişimci bu formatının büyüme potansiyeline inanarak, yerli webtoon platformunu kurdu. Platformla, yerli çizgi roman üreticilerini ve okurlarını bir araya getirmek ve webtoon alt kültüründe yaratıcı endüstride sürdürülebilir bir gelir modeli oluşturmak amaçlanıyor.

Webtoon olarak adlandırılan dikey çizgi romanlar, özellikle genç ve dijital yerli kuşağın ilgisini çekti. Türkiye’deki genç kuşağın Güney Kore kültürüne ve webtoon’lara olan ilgisinden yola çıkan Hun Jang Cho ve MinSoo Kim, webtoon platformu LOKMA’yı kurduklarını açıkladı.

TÜRKÇE WEBTOON İÇERİKLERİ SUNUYORUZ

Platforma ilişkin bilgi veren LOKMA STUDIO CEO’su Hun Jang Cho, “Türkiye’nin ilk webtoon uygulamasını 23 Eylül’de erişime açarak okurlarımıza ilk Türkçe webtoon içeriklerini sunduğumuz için heyecan ve mutluluk duyuyoruz. Türk okurlar, LOKMA’nın App Store ve Play Store’da yer alan mobil uygulamalarını indirerek veya www.lokmastudio.com adresimizi ziyaret ederek, birçok yerli içeriğe ücretsiz erişebiliyor. Eserler haftalık olarak güncelleniyor ve kütüphanemizi yeni eserlerle genişletmek için çalışmalarımız sürüyor” dedi.

YAZAR VE ÇİZERLER İÇİN GELİR MODELİ OLUŞTURMAYI HEDEFLİYOR

Platformda ücretsiz olarak erişilebilen ve mobil cihazlardan kolaylıkla okunabilen yerli webtoon serileri sunduklarını hatırlatan Cho, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı:

“Türkiye’de Kore kültürüyle ilgili dikkate değer bir topluluk, halihazırda webtoon’lara yabancı dilde erişerek bu içerik formatını yakından takip ediyor. LOKMA’nın çizgi roman üreticilerini ve okurlarını bir araya getirerek topluluk odaklı bir uygulama olması için çalışıyoruz. LOKMA, Türkiye’de yerli çizgi roman sanatçılarının eserlerini yayımlayabilecekleri ve bu yolla gelir elde edebilecekleri bir platform olmayı hedefliyor. Yabancı webtoon serilerinin Türkçe olarak okunabileceği, orijinal içeriklerin üretilebileceği ve uzak olmayan bir gelecekte yerli yapımların yabancı dillerde de servis edilebildiği bir platform oluşturmak istiyoruz. Türkiye’de bu kültürün bir parçası olan herkesi ücretsiz mobil uygulamalarımızı indirerek LOKMA’yı deneyimlemeye çağırıyoruz.”

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber