Geri Dön
Merkez Luma Kısa Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu

Luma Kısa Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu

Luma Kısa Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu

Luma Kısa Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu

İSTANBUL, (DHA) - Yeditepe Üniversitesi Sinema Kulübü ve Ay Yapım iş birliğiyle düzenlenen Luma Kısa Film Festivali, genç yetenekleri̇ teşvi̇k etmek amacıyla 24-26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. Bu yıl ilk kez düzenlenen ve 300’ün üzerinde öğrencinin başvurduğu festivalde; Kısa Film Yarışması, Kısa Film Senaryo Yarışması ve Uzun Metraj Senaryo Yarışması ödülleri verildi. 

Yeditepe Üniversitesi İnan Kıraç Salonu’nda yapılan kapanış törenine katılan ve ödül kazanan projelere ödüllerini veren isimler arasında İSTEK Eğitim Yönetim Kurulu Başkanı Barış Dalan, Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, Ay Yapım’dan Kerem Çatay ve Yamaç Okur, senaristler Ece Yörenç ve Sema Ergenekon, yönetmenler Onur Saylak ve Erdem Tepegöz de yer aldı.  

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, ''Bir akademisyen olarak şunu düşündüm: Sinema aslında bizim çok önemli bir parçamız. Doğduğumuz andan itibaren bir şeyler izlemeye başlıyoruz. Şu anda da hayatımızın çok büyük bir kısmı; entelektüel tartışmalarımız, eğlencemiz, birbirimize aktardığımız konular… Gerçekten sinema bizi yaşama bağlıyor. Ve şimdi sizi bu kadar verimli, heyecanlı, böyle başarılı bir yarışmanın ödül töreninde görmek çok büyük bir mutluluk'' dedi. 

Ay Yapım Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Çatay da yeni yetenekleri, yeni projeleri keşfetmenin en doğru yolunun bu festivaller olduğunu söyledi. Çatay, “İnşallah Luma Kısa Film Festivali’nin 10. yılında da benzer konuşmaları yapıyor oluruz. Sayın rektörümüze ev sahipliği için teşekkür ediyoruz. Sinema kulübüne, en çok da bu kadar kısa sürede başvuruda bulunduğunuz için siz öğrencilere teşekkür ediyorum. İnşallah her birinizin bu filmlerini bir gün bir yerde izleriz” diye konuştu.   

KISA FİLM YARIŞMASI 

Yönetmen Ali Bilgin, oyuncu ve yönetmen Erkan Kolçak Köstendil ile senarist Sema Ergenekon’dan oluşan kısa film yarışması ana jürisinin belirlediği 10 kısa filmden oluşan Luma Kısa Film seçkisi 3 gün boyunca yönetmen ve ekiplerin katılımıyla Yeditepe Üniversitesi’nde gösterildi. 10.000 TL değerindeki En İyi Kısa Film Ödülü Halil Ercüment Çayır’ın “İlk 10000” isimli kısa filmine verildi. Yeditepe Üniversitesi öğrencilerinin oylarıyla belirlenen 5.000 TL’lik “İzleyici Ödülü”nü Celal Yücel Tombul’un “Meryem”, 5.000 TL’lik mansiyon ödülünü ise Baturay Tunçat’un “Gün Işığı” kısa filmleri aldı. 

KISA FİLM SENARYO YARIŞMASI 

Ön jürinin belirlediği 10 kısa film projesinin senarist ve yönetmenleri, senarist Ece Yörenç, yapımcı Kerem Çatay ve yönetmen Onur Saylak’tan oluşan ana jüriye sunumlarını gerçekleştirdi. Jürinin seçtiği Hasan Aydın, “Baykuş Sesleri ve Sinekler”; Ahmet Duvar, “Karayazı” ve Arif Canpolat, “Kuşlar İşer mi” isimli kısa filmlerini gerçekleştirebilmeleri için 15.000’er TL değerindeki “En İyi Senaryo” ödüllerini aldılar. Ayrıca ilki düzenlenen Luma Kısa Film Festivali’ne özel, finale kalan 10 kısa film projesine filmlerini çekmeleri halinde Ay Yapım tarafından color ve ses miksaj işlemlerini kapsayan post prodüksiyon ödülü verildi. 

UZUN METRAJ SENARYO YARIŞMASI 

Ahmet Katıksız, Erdem Tepegöz ve Pelin Esmer’den oluşan uzun metraj senaryo yarışması jürisi de, 15.000 TL’lik “En İyi Senaryo” ödülünü Batıkan Köse’nin “Bana Yaklaşan Bir Martı mı Yoksa M Harfi mi?” projesine verirken 5.000 TL’lik mansiyon ödülünü Ömer Sami Ciminli’nin “Rüzgarla Beraber” projesine verdi. 

ÖDÜL LİSTESİ 

KISA FİLM YARIŞMASI 

En İyi Kısa Film Ödülü (10.000 TL ve ödül heykelciği) 

“Sürpriz ve sarsıcı finale koşarken anlatım ve diyalog dilindeki sadeliği ve gerçekçiliğiyle yarattığı gafil avlama becerisi, daha büyük ve derin bir etki yaratmayı başaran” 

“İLK 10000” Yönetmen: Halil Ercüment Çayır (University of Europe for Applied Sciences üniversitesi fotoğraf bölümü yüksek lisans öğrencisi)  

İzleyici Ödülü (5.000 TL ve ödül heykelciği) 

“MERYEM” Yönetmen: Celal Yücel Tombul (İstanbul Kültür Üniversitesi İletişim Tasarımı Bölümü öğrencisi) 

Mansiyon Ödülü (5.000 TL ve ödül sertifikası) 

“İncelikli bir emekle, birkaç dakikada derin ve değerli 'başkaldırış yaşatır' önermesini iletme becerisiyle doyurucu bir etki yaratan” 

“GÜN IŞIĞI” Yönetmen: Baturay Tunçay (Galatasaray Üniversitesi İletişim bölümü öğrencisi) 

KISA FİLM SENARYO YARIŞMASI 

En İyi Kısa Film Senaryo Ödülleri (üç projeye kısa filmlerini çekebilmeleri için 15.000’er TL ve ödül heykelcikleri) 

“BAYKUŞ SESLERİ VE SİNEKLER”  

Senarist-Yönetmen: Hasan Aydın (Maltepe Üniversitesi Film Tasarımı Tezli Yüksek Lisans Programı öğrencisi)  

“KARAYAZI”  

Senarist-Yönetmen: Ahmet Duvar (Nişantaşı Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü öğrencisi) 

“KUŞLAR İŞER Mİ?”  

Senarist-Yönetmen: Arif Canpolat (İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü öğrencisi) 

UZUN METRAJ SENARYO YARIŞMASI 

En İyi Uzun Metraj Senaryo Ödülü (15.000 TL ve ödül heykelciği) 

“İyi bir fikirden yola çıkarak inşa ettiği hikayesini anlatırken kurduğu gerçeküstü ve özgün dünyaya inandırmaktaki başarısı, akıllıca ve akıcı yazılmış dialogları ve en nihayetinde yaratığı güçlü etkiden dolayı” 

“BANA YAKLAŞAN BIR MARTI MI YOKSA M HARFİ Mİ?”  

Senarist: Batıkan Köse (İstanbul Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema yüksek lisans öğrencisi) 

Mansiyon Ödülü (5.000 TL ve ödül sertifikası) 

“Yalın bir senaryo dili ve sahne yazımında hissettirdiği güçlü atmosfer öğelerini; vicdan ve yüzleşme kavramlarıyla anlatabildiği gerekçesiyle” 

“RÜZGARLA BERABER” 

Senarist: Ömer Sami Ciminli (Beykent Üniversitesi Sinema ve Televizyon yüksek lisans öğrencisi) 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber