Geri Dön
Şişli İstanbul- Ağabeyini öldürmekten yargılanan kardeşe ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi

İstanbul- Ağabeyini öldürmekten yargılanan kardeşe ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi

İstanbul- Ağabeyini öldürmekten yargılanan kardeşe ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi

İstanbul- Ağabeyini öldürmekten yargılanan kardeşe ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi

Sevda SARIKAYA / İSTANBUL, (DHA)- Şişli'deki evinde 26 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunan Cenk Çağın Ünlü'yü öldürdüğü iddiasıyla yargılanan kardeşi Cem İnan Ünlü hakkında mütalaa açıklandı. Cumhuriyet Savcısı sanığın 'Kardeşe karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsini istedi. Duruşmada, daha önce 11 kez koğuş değiştiren sanığın gözündeki morluk ise dikkat çekti.

İstanbul 39. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Cem İnan Ünlü ve avukatı katıldı. Duruşma salonuna getirilen Ünlü'nün gözündeki morluk dikkat çekti. Esasa ilişkin mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı olay günü Cem İnan Ünlü'nün, ağabeyinin yaşadığı binadan çıktığına dair görüntüler olduğunu belirtti. Hayatını kaybeden Cenk Çağın Ünlü'ye ait banka kartının olay sonrası Cem İnan Ünlü'nün üzerinden çıktığına da mütalaada yer veren savcı elde edilen delillerden alınan kan örneklerinin de uyuştuğunu anlattı. Dosya kapsamında tüm delillerden elde edilen verilere dayanarak savcı, Cem İnan Ünlü'nün 'Kardeşe karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsini talep etti.

Mütalaaya karşı söz hakkı verilen Ünlü, "Cezaevinde yaşadığım bir kavgadan ötürü kaburgamda çatlak var. Kafatasımda da hasar var. Duruşmaya hazırlanamadım süre talep ediyorum" dedi. Öte yandan Ünlü daha önce de 11 kez koğuş değiştirmişti.

İDDİANAME

İddianameye göre, sanık Cem İnan Ünlü okul için bulunduğu Finlandiya'dan dönerek ağabeyinin yanında kalmaya başladı. Cenk Çağın Ünlü'nün işe gitmemesi üzerine çalışma arkadaşlarının ihbarı üzerine polis, çilingirle kapıyı açarak eve girdi. Polis, Cenk Çağın Ünlü'nün cansız bedenini dubleks evin üst kat merdivenin başında yerde yatar vaziyette buldu. Binanın girişini gören kamera kayıtlarında maktulün 4 Mayıs günü saat 03.09 sıralarında binaya girdiği, sanığın ise sırt çantası, kapüşonlu mont, bir elinde mont, diğerinde poşet bulunur halde ve yüzü maskeli olarak saat 21.01 sıralarında binadan çıktığı tespit edildi. Sanığın gidiş yolu takip edilerek en son Beyoğlu'ndaki oteller kontrol edildi. Sanığın bir otele 5 Mayıs'ta giriş yaptığı ve 7 Mayıs'ta ayrıldığı, yanındaki valiz ve poşeti geri alacağını belirterek otele bıraktığı belirlendi. Sanık Cem İnan Ünlü saat 20.30 sıralarında otele geri dönünce yakalandı. Ünlü'nün üst aramasında bıçak, maktule ait kırılmış kredi kartı ve üstünde bulunan kanlı elbiseler de ele geçirildi. Sanık polis ve savcılıkta susma hakkını kullandı. El koyulan eşya üzerine yapılan DNA incelemesinde sanığın genotip özellikleriyle uyumlu olduğu tespit edildi. Adli Tıp Kurumu raporunda da 26 kesici alet yarası ve 25 kesik vasıfta yara belirlendi. İddianamede, olayın gerçekleştiği saatin bilinmediği ve olayın neden kaynaklandığının tespit edilemediği kaydedildi. Sanıkta ele geçirilen bıçak ile maktulü çeşitli yerlerinden birden çok kez bıçakladığı, olay yerinde ele geçirilen tirbuşonu da maktulün vücuduna birden fazla kez sapladığı anlatıldı. Sanık Cem İnan Ünlü'ye "Kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

Görüntü Dökümü:

--------------

(ARŞİV)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber