Geri Dön
İzmirİzmir Ekonomi'de 'uluslararası' buluşma

İzmir Ekonomi'de 'uluslararası' buluşma

İzmir Ekonomi'de 'uluslararası' buluşma

İZMİR,(DHA)-İZMİR Ekonomi Üniversitesi'nin (İEÜ) ev sahipliğinde Avrupa Uluslararası İlişkiler Çalışmaları Derneği (EISA) tarafından bu yıl 13'üncüsü düzenlenen 'EWIS 2026' çalıştayının açılışında konuşan İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, "Bu çalıştayın, İzmir'den dünyaya uzanan yeni akademik iş birliklerinin başlangıcı olacağına inanıyorum" dedi.

EISA tarafından bu yıl 13'üncüsü düzenlenen ve farklı ülkelerden yaklaşık 450 akademisyeni bir araya getiren 'EWIS 2026' çalıştayı, İEÜ'nün ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Üç gün süren çalıştayda bölgesel savaşlar, iklim krizi ve gıda güvenliği gibi konular konuşuldu. İEÜ İşletme Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nün koordinasyonunda düzenlenen 'EWIS 2026' çalıştayının organizasyon komitesinde Doç. Dr. Serhun Al ve Dr. Öğretim Üyesi Umut Can Adısönmez yer aldı.

'GELECEĞİ DOĞRUDAN ETKİLEYECEK'

Üniversite olarak uluslararasılaşmayı, bilimsel üretimi ve toplumsal katkıyı temel öncelikler arasında gördüklerini belirten İEÜ Rektörü Prof. Dr. Abacıoğlu, "Farklı ülkelerden çok sayıda akademisyeni bir araya getiren bu önemli çalıştay, dünyamızın karşı karşıya olduğu çok boyutlu sorunlara ortak akılla yaklaşma iradesini güçlendiriyor. Bölgesel savaşlar, iklim krizi, gıda güvenliği, göç, enerji politikaları ve küresel yönetişim gibi konular, bugün uluslararası ilişkiler disiplininin merkezinde yer alıyor. Bu başlıkların her biri, ülkelerin sınırlarını aşan, toplumların geleceğini doğrudan etkileyen ve disiplinler arası çözüm arayışlarını zorunlu kılan meselelerdir. Bu çalıştayın, İzmir'den dünyaya uzanan yeni akademik iş birliklerinin başlangıcı olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

'BÜYÜK MUTLULUK DUYDUK'

EWIS 2026'nın İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde düzenlenmesinin uluslararası bilimsel etkileşim açısından değerli bir fırsat olduğunu ifade eden Doç. Dr. Serhun Al ise "Bu tür çalıştaylar, yalnızca mevcut sorunları tartışmak için değil, yeni araştırma soruları geliştirmek ve ortak akademik üretim alanları oluşturmak açısından da büyük önem taşıyor" dedi.

'ARAŞTIRMA AĞI GÜÇLENECEK'

Çalıştayda genç araştırmacılar ile deneyimli akademisyenlerin bir araya geldiğine dikkati çeken Dr. Adısönmez de "Bugün güvenlikten iklime, ekonomiden demokrasiye kadar birçok konu birbiriyle iç içe geçmiş durumda. Bu nedenle farklı ülkelerden akademisyenlerin deneyimlerini, araştırmalarını ve yaklaşımlarını paylaşması, hepimiz için çok değerli. Bu etkileşim, uluslararası araştırma ağlarının güçlenmesine de katkı sağlıyor" diye konuştu.(DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber