İzmir'de belediye işçilerinin eylemi uzlaşmayla sona erdi

Yağmur ÖNGÜN / İZMİR, (DHA)-İZMİR Büyükşehir Belediyesi iştirakleri İZENERJİ, İZELMAN, İZFAŞ, EGEŞEHİR ve İZTEK aylardır ödenmeyen haklar, TİS haklarının yatmaması, maaşlarının eksik yatırılması, işten çıkarılanlar, çalıştıkları şirkete iade edilmelerine rağmen işbaşı yaptırılmayan üyeler ve ücretlere yönelik haksız uygulamalar nedeniyle başlattıkları eylem 10'uncu gününde uzlaşma sağlanarak sona erdi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi iştirakleri İZENERJİ, İZELMAN, İZFAŞ, EGEŞEHİR ve İZTEK aylardır ödenmeyen haklar, TİS haklarının yatmaması, maaşlarının eksik yatırılması, işten çıkarılanlar, çalıştıkları şirkete iade edilmelerine rağmen işbaşı yaptırılmayan üyeler ve ücretlere yönelik haksız uygulamalar nedeniyle 10 gün önce eylem başlattı. Eylemler sürerken, dün CHP İzmir İl binasında toplantı düzenlendi. Toplantıya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, Genel İş Toplu Sözleşmeler Daire Başkanı Faruk Saral, DİSK Genel İş İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Engin Topal, DİSK Genel İş İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Ercan Gül, DİSK Genel İş İzmir 3 No'lu Şube Başkanı Serap Yılmaz ve DİSK Genel İş İzmir 9 No'lu Şube Başkanı Sedat Kenar katıldı.
UZLAŞMA SAĞLANDI
Görüşmeler sonucu eylem, uzlaşma sağlanarak sona erdi. Görüşmenin ardından açıklamada bulunan Genel İş Toplu Sözleşmeler Daire Başkanı Faruk Saral, "Yaptığımız iyi niyetli görüşmede, davasına sahip çıkan 10 gündür sokakta, şube yönetimi ile dışarda olan arkadaşlarımız için görüşme yaptık. Görüşme sonunda için 7 Ocak tarihi itibariyle arkadaşlarımızın havuz sistemine geçmesinin önüne geçip, havuza alınan arkadaşlarımızın İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki boş kadrolara yerleştirilmesi konusunda anlaşma sağladık" dedi.
'YAKIN TARİHLİ BİR TAKVİM BELİRLENECEK'
İZFAŞ şirketinden atılan çalışanlarında İZELMAN İZENERJİ belediye iştiraklerinde olan boş kadrolarda iş başı yapması için anlaşma sağladıklarını söyleyen Saral, "Üyelerimizin tamamını ilgilendiren alacaklara ilgili ay sonunda bir ikramiyenin ve beraberinde bir gıda kartımız yatacaktır arkadaşlar. 7 Ocak'ta bu binada yapacağımız toplantı ile kalan kalemlerle ilgili yakın tarihli bir takvim verilmesi konusunda da anlaşma sağladık" diye konuştu.(DHA)





