Geri Dön
Karaburun Karaburun 14'üncü Batı Köyleri Mandalina Şenliği için gün sayıyor

Karaburun 14'üncü Batı Köyleri Mandalina Şenliği için gün sayıyor

Karaburun 14'üncü Batı Köyleri Mandalina Şenliği için gün sayıyor

Karaburun 14'üncü Batı Köyleri Mandalina Şenliği için gün sayıyor

KARABURUN (İzmir), (DHA)-İZMİR'in Karaburun ilçesinin kırsal Küçükbahçe Mahallesi, 3 Aralık'ta 14'üncü Karaburun Batı Köyleri Mandalina Şenliği düzenlenecek. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, herkesi şenliğe katılmaya davet etti.

Küçükbahçe Mahallesi, 14'üncü Karaburun Batı Köyleri Mandalina Şenliği'ne ve sahipliği yapacak. 3 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek şenlik, stantlarıyla hem lezzetin hem de yılbaşı öncesinde özel hediyeliklerin odak noktası ve vitrini olacak. Şenlikte, yöresel yemeklerin ve lezzetlerin yer aldığı çok sayıda gıda standında, ziyaretçilere, şenliğe özel damak tatları, yöre halkınca açılan stantlarda satışa sunulacak. Karaburun Belediyesi Şirketi MimasBel AŞ.'ye ait ürünlere de erişme imkanı bu şenlikte mümkün olacak Şenlikte, zeybek gösterisi, çeşitli atölye çalışmaları ile 'En Güzel Mandalina', ' Mandalina Yeme' ve 'Mandalina Güzeli' yarışmaları düzenlenecek, 'Grup Beyler' konseri olacak.

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, yurttaşların, mavi ve turuncunun en güzel buluşmasına Yarımada'nın birbirinden güzel Batı köylerinde tanıklık etme fırsatını bu şenlikte bulacağını söyledi.  Başkan Erdoğan, mandalina üreticisinin emek yoğun üretim sürecinin sergileneceği dünyaya açılan pencere konumundaki mandalina şenliği için, herkesi hafta sonu Karaburun Küçükbahçe'ye davet etti.  Karaburun Belediyesi olarak, yöre ürünlerinin tanıtımı ve doğal ürünlerin halkla doğrudan buluşması için, yılın değişik zamanlarında 'festival' ve 'şenlik' adı altında organizasyonlar düzenlediklerini vurgulayan Başkan Erdoğan, "İlçe ekonomimize olumlu katkıları olan bu tip organizasyonların sürekliliğini önemsiyoruz. Son olarak yöremize özgü özel aromasıyla bilinen 'hurma zeytin' buluşmasını ürün azlığından gerçekleştirememiştik. Ancak Batı köylerinin iri taneli enfes tadıyla yurtdışı pazarlarda tercih edilen mandalinasını, bu şenlikte halkımıza sunduk. Bereketli olmasını diliyoruz" dedi.

Şenliliğe katlım için Karaburun Belediyesi tarafından Karaburun ilçe merkezi ve kırsal mahallerinden servis kaldıracağı bildirildi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber