Geri Dön
Kınık Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer: Yanan her bir canlının acısını derinden hissetmekteyiz.

Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer: Yanan her bir canlının acısını derinden hissetmekteyiz.

Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer: Yanan her bir canlının acısını derinden hissetmekteyiz.

Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer: Yanan her bir canlının acısını derinden hissetmekteyiz.

KINIK (İzmir), (DHA)-KINIK Belediye Başkanı Sadık Doğruer, önceki gün çıkan ve dün 20 saat sonra kontrol altına alınan yangına cansiperhane şekilde müdahale ederek söndüren ekipler ve vatandaşlara teşekkür edip, "Yangın nedeniyle herhangi bir can kaybı ve yaralanma olayının yaşanmaması, herhangi bir yerleşim yeri ve meskenin zarar görmemesi bizim için en büyük teselli olmuştur. Ancak ormanda yanan her bir canlının acısını derinden hissetmekteyiz. Dilerim tekrarını yaşamayız" dedi.
 
Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Kınık'ın ciğerlerini küle çeviren orman yangının ardından yazılı açıklama yaptı. Olası daha büyük bir felaketin devlet millet el ele vererek önlendiğini belirten Başkan Doğruer, yangınla ilgili bilgi verdi.  Başkan Doğruer "İlçemiz Musacalı Mahallesi'nde, saat 14.00 civarında balya makinesinin yanması ile ortaya çıktığı düşünülen orman yangını rüzgarın etkisiyle kısa sürede Balabanlı, Sucahlı, Karatekeli ve Çiftlikköy bölgelerindeki ormanlık alana yayıldı. Yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğümüz 9 helikopter, 12 yangın söndürme uçağı, 39 arazöz, 18 su tankeri; İzmir İtfaiye Daire Başkanlığımız 7 su tankeri ve 5 itfaiye arazözü, Devlet Su İşleri 2 paletli iş makinası, İzmir il Jandarma Komutanlığımız 18 jandarma asayiş Timi, 2 trafik timi olmak üzere 81 personel ve 1 toplumsal olaylara müdahale aracı (TOMA), İzmir İl Emniyet Müdürlüğümüz 9 TOMA; Karayolları 2. Bölge Müdürlüğümüz 3 iş makinesi ve çevre ilçe belediyeleri 14 iş makinesi ve arazöz ile müdahale etti. Çok sayıda vatandaşımız, belediyelerimiz ve kamu kurumlarımız yangını yakından takip ederek, yardım taleplerini ilettiler. Devletimiz bütün imkanları ile alanda mücadele etti olası bir felaketin önüne geçmiştir" dedi.

'ORMANDA YANAN HER BİR CANLININ ACISINI DERİNDEN HİSSETMEKTEYİZ'
Orman yangınlarının coğrafyanın bir gerçeği olduğunu belirten Doğruer, "Hem tedbir alma noktasında hem müdahale noktasında ilçemizde azami bilince sahip olan hemşehrilerimizi konu hakkında daha bilinçli hale getirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Orman yangınına anında müdahale ederek, can siperhane üstün bir gayret gösteren yangın söndürme ekipleri ve vatandaşlarımıza minnettarım. Yangın nedeniyle herhangi bir can kaybı ve yaralanma olayının yaşanmaması, herhangi bir yerleşim yeri ve meskenin zarar görmemesi bizim için en büyük teselli olmuştur. Ancak ormanda yanan her bir canlının acısını derinden hissetmekteyiz. Ormanda yanan her canlı, canımızı yakmıştır. Dilerim tekrarını yaşamayız" diye konuştu.

Yangında tedbir amacıyla Balaban, Karatekeli, Çiftlikköy ve Sucahlı mahallelerinde yaşayan toplam 588 vatandaş ve köylerde bulunan canlı hayvanlar tahliye edildiğini de hatırlatan Başkan Doğruer, tahliye edilen kişileri Kınık'ta Öğretmen Evi'nde misafir ettiklerini kaydetti.

Öte yandan İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve Kınık ilçe Orman müdürlüğü ekiplerinin yanan alanlarda soğutma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.(DHA)


FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber