Geri Dön
Merkez Hüseyin Başaran: İzmir ve Muğla gastronomi alanında dünyada öncü şehir olabilir

Hüseyin Başaran: İzmir ve Muğla gastronomi alanında dünyada öncü şehir olabilir

Hüseyin Başaran: İzmir ve Muğla gastronomi alanında dünyada öncü şehir olabilir

Hüseyin Başaran: İzmir ve Muğla gastronomi alanında dünyada öncü şehir olabilir

İZMİR, (DHA) - İzmir ve Muğla'nın Türkiye'nin önde gelen gastronomi ve turizm destinasyonlarından olduğunu söyleyen Freelance Group'un Kurucusu ve işletmeci Hüseyin Başaran, "İzmir ve Muğla, zengin kültürel mirası ve benzersiz lezzetleriyle, gastronomi turizminde dünyanın öncü şehirleri olabilir. İki şehir de, ziyaretçilere unutulmaz bir yeme-içme deneyimi sunuyor. Bu da, gelen ziyaretçilerin deneyimlerini paylaşmasıyla uluslararası alanda daha fazla tanınmamıza ve tercih edilmemize yol açıyor" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yayınladığı verilere göre, 2023 yılında İzmir ve Muğla'ya gelen ziyaretçi sayısı, önceki yıllara göre önemli bir artış gösterdi. İzmir'e gelen yabancı ziyaretçi sayısında Almanya, İngiltere ve Hollanda öne çıkarken, Muğla'ya ise en çok İngiltere, Rusya ve Polonya'dan ziyaretçi geldi.

Freelance Group'un Kurucusu ve İzmir'in tanınmış işletmecilerinden Hüseyin Başaran, İzmir ve Muğla'nın gastronomi alanında dünya çapında lider şehirler olabileceğini belirtti. Başaran, "İzmir ve Muğla, zengin kültürel mirası ve benzersiz lezzetleriyle, gastronomi turizminde dünyanın öncü şehirleri olabilir. İki şehir de, ziyaretçilere unutulmaz bir yeme-içme deneyimi sunuyor. Bu da, gelen ziyaretçilerin deneyimlerini paylaşmasıyla uluslararası alanda daha fazla tanınmamıza ve tercih edilmemize yol açıyor" diye konuştu.

Başaran, İzmir ve Muğla'nın gastronomi turizmindeki potansiyelini daha da geliştirmek için yerel hükümetler, turizm kuruluşları ve yerel işletmelerle iş birliği yapılmasının önemine dikkat çekerek "Bu iş birliği, her iki şehrin zengin yemek kültürünü daha geniş kitlelere tanıtmak ve bölgenin turizm gelirlerini artırmak için kritik önem taşıyor" ifadelerini kullandı.

Başaran, "Biz de 7 farklı mekan işletiyoruz. Her birinde farklı bir konsept ve yüksek kalite standartları sunarak müşteri memnuniyetini ön planda tutuyoruz. İşletmelerimizde kişilere iş imkanı sunarak sektöre yeni yetenekler kazandırıyor ve işletmecilik alanında sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz. 10 yıl içinde işletmelerimi tek bir marka altında toplamayı ve bu isimle ulusal, hatta uluslararası alanda tanınan bir işletmeci olmayı hedefliyorum. İşletmelerimizde sunduğumuz yenilikçi ve kaliteli hizmet anlayışını sürdürerek, müşteri memnuniyetini her zaman öncelikli tutacağız" dedi.

Genç girişimcilere ve işletme sahiplerine yönelik değerli tavsiyelerde de bulunan Başaran, "Sektörde başarılı olmak için tutku, sektörel eğitim ve kaliteli hizmet anlayışının birleşiminin büyük önemi var. İşletmecilik bir tutku meselesidir ve bu tutku, her adımda hissedilmelidir. Sadece bir mekan açmakla sınırlı olmayan bu yolculuk, sektördeki kazancın ötesine geçen bir tutku ve kararlılık gerektirir" diye konuştu.

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber