Kayseri- 16 yaşındaki Şaban'ın öldürülmesine ilişkin davada 2 sanığa verilen cezalar onandı

KAYSERİ'de parkta tartıştığı Şaban Sarıbalık'ı (16) pompalı tüfekle öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Serhat Ata’nın (20) 20 yıl, ona yardım ettiği iddia edilen Hasan K.'nin (20) ise 16 yıl hapse çarptırıldığı karar, Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onandı.
Olay, geçen yıl 6 Mart'ta saat 18.30 sıralarında Melikgazi ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Yavuz Sultan Selim Caddesi'ndeki parkta meydana geldi. Husumetli olan Şaban Sarıbalık ile Serhat Ata konuşmak için parkta buluştu. Tarafların tartışması kavgaya dönüşürken, Ata yanında getirdiği pompalı tüfekle Sarıbalık'a ateş etti. Sarıbalık, olay yerinde hayatını kaybetti. Serhat Ata ile bu sırada yanında olan Hasan K., gözaltına alındı. 2 şüpheliden Serhat Ata tutuklanırken, Hasan K. ev hapsine çarptırıldı. İtiraz sonrası Hasan K. de tutuklandı. Serhat Ata ile Hasan K. hakkında 'Kasten öldürme' suçundan dava açıldı.
DÖRDÜNCÜ DURUŞMA YAPILDI
Kayseri 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 24 Nisan’da görülen davanın 4'üncü duruşmasında; tutuklu sanıklar, ölen Şaban Sarıbalık'ın annesi A.S. ve taraf avukatları katıldı. Önceki ifadelerini tekrar ettiğini söyleyen Serhat Ata, "Öldürme niyetim yoktu. Pişmanım. Sonuçta ikimiz de gençtik" dedi. Hasan K. ise olayla alakası olmadığını belirterek, "Birlikte hareket etmedik. Suçsuzum. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum" diye konuştu.
KARAR VERİLDİ
Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Serhat Ata'yı, 'Kasten adam öldürme' suçundan önce müebbet hapse çarptırdı ardından 'Haksız tahrik' indirimi uygulayarak cezasını 20 yıla düşürdü. Heyet, Hasan K.'yi de 'Kasten adam öldürmeye yardım etme' suçundan önce müebbede ardından 'Haksız tahrik' indirimi ile 16 yıl hapis cezasına çarptırdı. Heyet, her iki sanığın da tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.
İSTİNAFA TAŞINDI
Taraf avukatları, karara itiraz ederek, dosyayı Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşıdı. Dosyanın geldiği 1'inci Ceza Dairesi, yapılan inceleme sonrası davayı karara bağladı. 1'inci Ceza Dairesi'nce yerel mahkemenin verdiği kararda, usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığı, delil ve işlemlerde herhangi bir eksikliğin olmadığı ve ispat bakımından değerlendirmenin yerinde olduğu belirtilerek, başvuruların esastan reddine karar verildi. Oybirliği ile alınan karar da Yargıtay temyiz yolunun açık olduğu belirtildi. (DHA)







