Geri Dön
Kayseri Kayseri'de 'Uluslararası Havacılık ve Uzay Teknolojileri Sempozyumu' düzenlendi

Kayseri'de 'Uluslararası Havacılık ve Uzay Teknolojileri Sempozyumu' düzenlendi

Kayseri'de 'Uluslararası Havacılık ve Uzay Teknolojileri Sempozyumu' düzenlendi

Kayseri'de 'Uluslararası Havacılık ve Uzay Teknolojileri Sempozyumu' düzenlendi

KAYSERİ,(DHA)- KAYSERİ'de Erciyes Teknopark tarafından 'Uluslararası Havacılık ve Uzay Teknolojileri Sempozyumu' düzenlendi.
Erciyes Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Hava Tuğgeneral Vedat Öncel, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ERÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Kılıç, Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) Akademi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı ile çok sayıda davetli katıldı. Etkinlikle konuşan Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, "İlk olarak 2016 yılında düzenlenen Aeroex etkinliği sayesinde sektör Kayseri’de bir araya getirilmiş ve buradaki görüşmeler neticesinde başarılı iş birliklerinin gerçekleştiği gözlemlenmiştir. Bu yıl yeniden Aereox 2022 Uluslararası Havacılık ve Uzay Teknolojileri Sempozyumu ile firmalar arasında organize edilen B2B görüşmeleri ile sektör temsilcileri birbirleriyle yüz yüze görüşme fırsatı yakalayıp yeni işbirlikleri geliştirmek adına önemli adımlar atacaklardır. Gün boyunca devam edecek olan etkinlikte birbirinden değerli isimler düzenlenen panellerle sektörle ilgili son gelişmeleri sizlerle paylaşacaklar. Değerli konuklarımız, yoğun emek harcanarak düzenlenen Aeroex 2022’ ye katıldığınız için hepinize teşekkür eder, havacılık ve uzay teknolojileri konusunda Kayseri’nin önümüzdeki yıllarda önemli bir merkez haline gelmesi için bu etkinliklerin düzenli aralıklarla yapılması adına Erciyes Üniversitesi ve Erciyes Teknopark olarak çalışmalarımızı sürdüreceğimizin altını çizmek isterim" diye konuştu.
Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ise, “Geçmişten gelen bu geleneksel havacılık anlayışı teknolojinin de ilerlemesi ile modern bir havacılık anlayışına dönüşmekte ve gerek üniversitelerde, gerekse de sanayi tarafında bu konudaki ilgi her geçen gün artmaktadır. Havacılık konusunda bütün imalatın tek çatı altında olmasından ziyade, alt yüklenicilerinde desteğiyle imalatın gerçekleştirilmesi çok daha verimli üretim faaliyetlerinin yürütülmesini sağlamaktadır” ifadelerini kullandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da, “Şehrimizin ilk havacılık sektörü ile tanışması bundan yaklaşık 96 yıl öncesine dayanmaktadır. 6 Ekim 1926 tarihinde şehrimizde açılan Tayyare ve Motor Türk Anonim Şirketi  ve sonrasındaki ismi ile Kayseri Tayyare Fabrikası geçmişte onlarca uçağı imal ederek Türk Hava Kuvvetlerine teslim etmiştir. Geçmişten gelen tecrübesi ile bugün faaliyetlerine İkinci Hava İkmal Bakım Merkez komutanlığı olarak devam eden tesislerimiz geçmişte olduğu gibi bugünde Türk Hava Kuvvetlerimize hizmet vermeye devam ediyor” şeklinde konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından TUSAŞ Akademi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı TUSAŞ hakkında bilgiler verdi.  TUSAŞ Akademi Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’nın konuşmasının ardından etkinlik, 'Uluslararası Havacılık ve Uzay Teknolojileri' sunumları ile devam etti. (DHA)
FOTOĞRAFLI 

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber