KKTC 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan Kayseri’ye ziyaret

KAYSERİ, (DHA)- KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kayseri’de çeşitli ziyaretlerde bulundu.
Dadaloğlu Avşar Kültür & Sanat Şenlikleri Paneli dolayısıyla Kayseri’ye gelen KKTC 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a nezaket ziyaretinde bulundu. Başkanlık girişinde çiçeklerle karşılanan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve beraberindeki heyet, daha sonra Başkan Memduh Büyükkılıç ile makamda bir araya geldi. Kayseri’deki çalışmaları yakından takip ettiğini belirten Ersin Tatar, "Bu sabah da Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde yürüyüş yaptım, gerçekten gurur duydum. Böylesine millet bahçesini Kayseri’mize kazandırdığınız için gurur duydum. Gastronomi ve mutfak için bina, cami yapılıyor, çeşitli parkur ve yürüyüş yolları ile muhteşem bir eseri Kayseri’ye kazandırdınız, teşekkür ediyorum. Kayseri bizler için çok önemli. 1974 Barış Harekatı zamanında Komando İndirme Tugayı, buralardan gidip uçaklarla, paraşütlerle inen Mehmetçiklerimizin hatıraları vardır. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Kayseri’de havalimanlarımızın gelişmesiyle direkt uçuşların olduğunu görüyorum, direkt geldim ben de. Bu benim için çok önemli bir gelişme, direkt uçuş yapmak büyük bir gelişmedir. Aramızdaki kültürel bağlar, ekonomik, ticari ilişkiler, eğitim gören öğrenciler, turizm gibi alanlarda ihtiyaç vardır ve direkt uçuşlar yapabiliyorlar” dedi.
Ziyarette konuşan Başkan Büyükkılıç ise, "Kayseri’mize, evinize hoş geldiniz. Dördüncü teşrif edişiniz. Sizleri hem Türkiye hem Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti açısından yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Sizin samimiyetiniz, birlikte çalışma prensibiniz, bizlere örnek olmanız çok önemli. Tekrar hoş geldiniz, şeref verdiniz” diye konuştu. (DHA)







