Geri Dön
Malatya Mercan Koleji, tüm branşlarda madalya kazandı

Mercan Koleji, tüm branşlarda madalya kazandı

Mercan Koleji, tüm branşlarda madalya kazandı

Mercan Koleji, tüm branşlarda madalya kazandı

MALATYA, (DHA)- AKADEMİK başarılarının yanı sıra sportif, kodlama ve çeşitli projelerde de başarılı sonuçlar elde eden Özel Malatya Mercan Koleji öğrencileri gittikleri her yarışma ve müsabakadan onlarca başarı ve madalya ile döndüler.

Akademik başarılarının yanı sıra sportif, kodlama ve çeşitli projelerde de başarılı sonuçlar elde eden Özel Malatya Mercan Koleji öğrencileri yüzme, basketbol, okçuluk, eskrim, modern pentatlon, masa tenisi, satranç , stem olimpiyatları, Tübitak ve teknofestten onlarca başarı ve madalya ile döndüler. Küçük kızlar kategorisi okçuluk branşı il birinciliği, okul sporları ve eskrim branşında il birinciliği, küçük kızlar yüzme takımı bölge 3'ncülüğü ve basketbol takımı il birinciliği elde eden öğrenciler son olarak performans geliştirme yarışlarında U15 kadınlar kategorisi laser run etabında Türkiye 1'inciliği elde ederek tüm rakiplerini geride bırakmayı başardı. Sportif faaliyetlerin yanı sıra satranç da yıldızlar takımı il 2'nciliği kazanan Mercan Koleji, Teknofest Teknoloji-Tasarım/Afet Yönetimi projesinde Türkiye 3'ncülüğü, Uluslararası Stem Olimpiyatlarında Türkiye 1'inciliği Dünya 9'unculuğu elde ederek ülkemizi dünyada temsil etmiş ve adını duyurmuştur. 

Konuyla ilgili konuşan Mercan Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Eğitim Uzmanı Dr. Özcan Mercan, "İşte kampüs okul olmanın önemini ve ayrıcalığını bu başarılarla bir kez daha görmüş oluyoruz. Okulun yalnızca akademik derslerden ibaret olmadığını kurs zihniyetinden kurtulmak gerektiğini her zaman savunuyoruz. Biz bu amaçla okulumuzu bir kültür-sanat merkezi olarak konumlandırarak uzman eğiticiler eşliğinde öğrencilerimize yeteneklerini keşfedebilecekleri ve kendilerini geliştirebilecekleri alanları sınırsız sunduk. Elde ettiğimiz başarılarla ülkemizi Dünya’da temsil ettik ve adımızı duyurduk yine Malatya’da elde ettiğimiz başarılarla da eğitim camiasına örnek olduk ve olmaya devam edeceğiz. Başarılarımızın tüm eğitim camiasına örnek teşkil etmesini diliyor Bu başarıları elde eden, bu süreçte emek veren öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum" dedi. (DHA) 

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber