Manisa'daki uyuşturucu operasyonlarında bir ayda 67 şüpheliye tutuklama

Serkan ÖZCAN / MANİSA, (DHA)-MANİSA'da, polis ekipleri tarafından son 1 ayda düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında gözaltına alınan şüphelilerden 67'si sevk edildikleri adliyede tutuklandı. Operasyonlarda çok miktarda uyuşturucu madde ve silah ele geçirildi.
Manisa Valiliği koordinasyonunda İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan ve kullanan kişilere yönelik il genelinde son bir ay içerisinde eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Belirlenen adreslere yapılan baskınlarda ve şüphelilerin üzerlerinde yapılan aramalarda piyasaya sürülmeye hazır halde; 29 bin 837 adet sentetik ecza hap, 2 bin 441 gram kannabinoid, 697 gram metamfetamin, 268 gram bonzai hammaddesi (Binoid), 249 gram esrar, 178 gram amfetamin, 17 gram skunk, 13 adet ecstasy hap, 9 gram kokain, 1 kök hint keneviri ile uyuşturucu ticaretinde kullanılan 4 adet hassas terazi ele geçirildi. Ayrıca aramalarda 1 adet ruhsatsız tabanca, 16 adet fişek ve 1 adet ruhsatsız tüfek de bulundu.
Operasyonlar kapsamında gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 67'si 'uyuşturucu satmak'
suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 15 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilirken, 'uyuşturucu madde kullanmak' suçundan işlem yapılan 333 şüpheli ise serbest bırakıldı.
Manisa Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, halkın huzur ve güvenliğini tehdit eden uyuşturucu madde satıcılarına karşı mücadelenin kararlılıkla ve kesintisiz bir şekilde devam edeceği belirtildi.(DHA)







