Geri Dön
Sarıgöl Manisa'da atıl durumdaki 2 asırlık çeşme ayağa kaldırıldı

Manisa'da atıl durumdaki 2 asırlık çeşme ayağa kaldırıldı

Manisa'da atıl durumdaki 2 asırlık çeşme ayağa kaldırıldı

Manisa'da atıl durumdaki 2 asırlık çeşme ayağa kaldırıldı

Vehbi SARIHAN / SARIGÖL (Manisa), (DHA)-MANİSA'nın Sarıgöl ilçesinde, kaynağı kuruduğu için 30 yıldır atıl durumdaki 2 asırlık Gulu Çeşmesi, hayırseverlerin desteğiyle 1 kilometre mesafede bulunan yeni kaynaktan su getirildi.

Dindarlı Mahallesi, Gulu mevkiindeki 2 asırlık tarihi çeşmeyi besleyen su kaynağı 30 yıl önce kurudu. Dindarlı Mahallesi Muhtarı Soner Sözer, tarihi çeşmenin tekrar ayağa kaldırılması, oluğundan tekrar su akması için harekete geçti. Mahalleden iki hayırseverin de katkılarıyla bir kilometre mesafede başka bir içme suyu kaynağı bulundu. Buradan döşenen plastik borularla çeşmeye tekrar su getirildi.

Tarihi çeşmeden tekrar su akmasının sevincini yaşadıklarını belirten Dindarlı Mahallesi Muhtarı Soner Sözer, "Gulu Çeşmesi, Dindarlı'nın en eski çeşmesi. Çeşme yapılan çalışmalar ile tekrar hayata döndürüldü Çeşme konumu olarak hem hayvanların uğrak yeri hem de vatandaşların su ihtiyacını karşılaması nedeniyle önemliydi. Çarşak yolu üzerinde olması önemli fayda sağlamaktadır. Uzun süren dağdan cazibeli su arayışının ardından nihayet istenilen sonuca ulaşıldı. Gulu Çeşmesi'nin yeniden aktif hale gelmesi mahalle halkını da mutlu etti" dedi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber