Geri Dön
Derik Derikli Prof. Dr. Çoksüer'den, ilçeye taziye evi

Derikli Prof. Dr. Çoksüer'den, ilçeye taziye evi

Derikli Prof. Dr. Çoksüer'den, ilçeye taziye evi

Derikli Prof. Dr. Çoksüer'den, ilçeye taziye evi

Emrullah KARAKAŞ/DERİK (Mardin), (DHA)- MARDİNLİ Kadın Doğum Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer, merhum babası Mehmet Çoksüer adına Derik ilçesinde 250 metrekarelik alanda taziye evi yaptırıyor. İnşaat alanında incelemelerde bulunan Çoksüer, “Memleketimize bir eser bırakmak için böyle bir şeye kalkıştık. Derik sevdalısı olarak hizmetlerin, bütün önde gelen ve gücü yeten insanlara örnek olmasını düşünüyoruz” dedi.

Mardinli kadın Doğum Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer’in, merhum babası Mehmet Çoksüer adına Derik ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde 250 metre karelik alan üzerinde, kadın ve erkeklerin ayrı ağırlanacağı taziye evinin temeli atıldı. Temel atma törenine Prof. Dr. Hakan Çoksüer, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Evren Çakır, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Karahan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Selahattin Dinç, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Çekmez ile Derik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür vekili Halim Göven katıldı. Törende konuşan Prof. Dr. Çoksüer, hizmetlerin örnek olmasını dileyerek, “Bir Derik sevdalısı olarak buraya geldik. Geleneklerimiz ve göreneklerimize göre taziye evi önemlidir. Biz de geleneklerimize bağlı kalmak kaydıyla hizmetimiz olsun diye düşündük. Bunda bize yol gösteren en önemli kişi, Prof. Dr. Aydın Ayaydın’dır. Kendisi Güneydoğu sevdalısı, siyasetçi bir ağabeyimiz ve gerçekten Derik sevdalısıdır. O buraya çok hizmet etmiş ve burada da her önüne gelen kim varsa, kim ziyaret ettiyse, buralara hizmet etmesi konusunda ciddi anlamda motive ediyor. Bunu yapmamda en büyük etmen kendisidir. Bizzat bu niyetle, tabii ki memleketimize bir eser bırakmak için böyle bir şeye kalkıştık. Buna kalkışırken özellikle Derik için büyük hizmetler eden Kaymakamımız Evren Çakır’ın da çok büyük desteği oldu. Ben burada bir Derik’li olarak, Derik halkı adına ona müteşekkirim, şükranlarımı sunuyorum. Özverili bir şekilde bize destek oluyor ve Derik halkı ile iç içe bir şekilde çalışmaktadır. O yüzden Kaymakamımıza minnettarım. Bu taziye evinin yapılmasında da çok büyük emekleri ve katkıları olmuştur. Derik sevdalısı olarak hizmetlerin, bütün önde gelen ve gücü yeten insanlara örnek olmasını düşünüyoruz. Onlara motivasyon kaynağı olacağını düşünüyoruz. Bütün Derik halkına saygılarımı sunuyorum” dedi.

İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Evren Çakır da, ilçelerinde bir taziye evinin kazandırılmasına sevindiğini belirterek, örnek davranışlarından dolayı Prof. Dr. Çoksüer’e teşekkür etti.(DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber