Geri Dön
Mardin Mardin'de 19 yıldır kapalı olan köy okulu ‘Köy Yaşam Merkezi’ne dönüştürüldü

Mardin'de 19 yıldır kapalı olan köy okulu ‘Köy Yaşam Merkezi’ne dönüştürüldü

Mardin'de 19 yıldır kapalı olan köy okulu ‘Köy Yaşam Merkezi’ne dönüştürüldü

Mardin'de 19 yıldır kapalı olan köy okulu ‘Köy Yaşam Merkezi’ne dönüştürüldü

Salih KESKİN/MARDİN,(DHA)- MARDİN’in Ömerli ilçesi kırsal Kocasırt Mahallesi’nde öğrenci azlığı nedeniyle 19 yıldır kapalı olan okul, bakım ve onarımının ardından Köy Yaşam Merkezi’ne dönüştürüldü. 
Ömerli ilçesi kırsal Kocasırt Mahallesi’nde 19 yıldır öğrenci azlığından dolayı kapalı durumda bulunan ilkokul binası, Milli Eğitim Bakanlığı’nın çalışmasıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Köy Yaşam Merkezi’ne dönüştürüldü. Bakım ve onarım çalışmalarının tamamlanmasıyla açılan Köy Yaşam Merkezi, birçok alanda eğitim verecek. Halk Eğitim Merkezleri ile koordineli bir şekilde çalışan merkezde taleplerle, bölgesel özelliklere yönelik aile eğitimi, dikiş nakış kursu, okuma-yazma kursu gibi bir çok alanda yetişkin eğitimi verilecek. Çocuk, genç ve yetişkinlerin eğitim görmesinin sağlandığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, “Süreç içerisinde merkezde gerçekleştirilecek eğitim faaliyetlerinin çeşitliliğini arttırmayı ve bu merkezleri bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Çiftçi de, okul çağındaki çocuklardan yetişkinlere kadar eğimin verileceği Köy Yaşam Merkezinin oluşturulma sürecinde ve çalışmaların yürütülmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. (DHA)
FOTOĞRAFLI
 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber