Akdeniz Belediyesinden anne kızlara özel Dünya Kız Çocukları Günü etkinliği

MERSİN, (DHA)- MERSİN’de Akdeniz Belediyesi tarafından yürütülen ‘Kırsal Bölgelerde Anne ve Kızlara Yönelik Psikososyal Güçlendirme Programı’ kapsamında, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla anne-kızlara yönelik günübirlik gezi etkinliği düzenlendi.
Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen ‘Kırsal Bölgelerde Anne ve Kızlara Yönelik Psikososyal Güçlendirme Programı’ kapsamında, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla anne-kızlara yönelik günübirlik gezi etkinliği düzenlendi. Hebilli, Iğdır, Parmakkurdu ve Abdullah Şahutoğlu bölgelerinden 100 anne ve kızın katıldığı etkinlikte, aile bağlarının güçlendirilmesi ve çocukların sosyal gelişimlerinin desteklenmesi amaçlandı. Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, gezi öncesinde belediye binası önünde anne ve kızlarla bir araya gelerek katılımcılarla sohbet etti. Belediyecilikte vatandaşların gönlüne dokunmanın önemine dikkat çeken Beşikci, kadınların aile ve toplum hayatındaki değerli yerine vurgu yaptı.
Beşikci konuşmasında, “Kadının kültürümüzde ve toplumumuzda çok özel ve önemli bir yeri var. Aile yapısının güçlenmesinde, toplumsal değerlerimizin yaşatılmasında kadınlarımızın büyük emeği ve katkısı bulunuyor. Bizim en büyük önceliğimiz, vatandaşlarımızın mutluluğuna katkı sunmak ve onların gönüllerine dokunabilmektir. Bu doğrultuda kadınlarımızın, çocuklarımızın ve ailelerimizin mutluluğu için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Çünkü biz büyük bir aileyiz; Akdeniz ailesiyiz. Hepimiz bu ailenin bir parçasıyız ve birbirimize sahip çıkmak en önemli sorumluluklarımızdan biridir” dedi.
Konuşmasının sonunda kız çocuklarının 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nü kutlayan Beşikci, tüm çocuklara sağlıklı, mutlu ve umut dolu bir gelecek diledi.
ANNE VE KIZLAR CENNET-CEHENNEM ÖREN YERİ’Nİ ZİYARET ETTİ
Program kapsamında anne ve kızlar, Mersin’in önemli doğal ve tarihi güzellikleri arasında yer alan Cennet-Cehennem Ören Yeri’ni ziyaret etti. Katılımcılar arasında, bölgenin doğal ve tarihi zenginliklerini ilk kez görme fırsatı bulan anne ve kızlar da yer aldı. İlk kez gerçekleştirdikleri bu ziyaretin heyecanını yaşayan katılımcılar, kendilerine bu imkânı sunan Akdeniz Belediyesine teşekkür etti. Cennet-Cehennem Ören Yeri ziyaretinin ardından Kapızlı ve Silifke bölgesinde devam eden etkinliklerde anne ve kızlar, birlikte keyifli vakit geçirdi. Yüz boyama, matrak oyunu ve el baskısı gibi faaliyetler çocuklardan büyük ilgi gördü. Eğlenceli ve etkileşimli aktivitelerle çocukların sosyal katılımları desteklenirken anne ve kızların birlikte kaliteli zaman geçirmelerine, iletişimlerini güçlendirmelerine ve ortak anılar biriktirmelerine olanak sağlandı.
AMAÇ, AİLE BAĞLARINI VE PSİKOSOSYAL GELİŞİMİ DESTEKLEMEK
Anne-kız arasındaki iletişimi güçlendirmek, aile bağlarını pekiştirmek ve kırsal bölgelerde yaşayan kız çocuklarının sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlik, katılımcılara hem eğlenceli hem de unutulmaz bir gün yaşattı. Etkinlik, çocukların yeni yerler keşfetmelerine ve anneleriyle birlikte farklı deneyimler kazanmalarına da fırsat sundu. Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, çocukların ve ailelerin psikososyal yönden güçlenmesine katkı sunan, toplumsal dayanışmayı ve aile içi iletişimi destekleyen çalışmalarını sürdürüyor. (DHA)
FOTOĞRAFLI








