Geri Dön
AkdenizMançalı Adam sahnelendi

Mançalı Adam sahnelendi

Mançalı Adam sahnelendi

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)-MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Miguel de Cervantes’in ölümsüz eseri Don Kişot’tan ilham alan, dünya tiyatro ve müzikal repertuarının en önemli eserlerinden biri olan ‘Mançalı Adam’ (Man of La Mancha) müzikalini prömiyerle sanatseverlerle buluşturdu.

MDOB, uzun süredir prova çalışmalarını sürdürdüğü ‘Mançalı Adam’ı Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde sahneledi. Dale Wasserman tarafından yazılan Mançalı Adam, Murat Göksu tarafından sahneye konulurken, şarkı sözleri Joe Darion, müzikalin Türkçesi Güngör Dilmen ve müzikleri ise Mitch Leigh imzası taşıyor. Zindan karanlığında bile insan onurunun ve sanatın direncini anlatan eserin orkestra şefliğini Aytuğ Ülgen ve Orkhan Hashimov’un üstlendiği eserin, dekoru Ferhat Karakaya, kostümü Gizem Betil, ışık tasarımı Tarı Deniz, video projeksiyonu Umut Sinan Özdemir, sesi ise Ali Ezgi Ezici üstleniyor.

MDOB solistleri, orkestrası ve bale sanatçılarının birlikte sahne alacağı, özellikle ‘The Impossible Dream’ (İmkansız Rüya) parçasıyla hafızalara kazınan eser, görkemli sahne tasarımı ve etkileyici oyuncu kadrosunda başrollerde ise güçlü oyunculukları ve vokalleriyle dikkat çeken isimler yer aldı

Eserin ikinci gösterimi 15 Mayıs günü 20.00’de gerçekleşecek. (DHA)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber