‘Mobil Kuaför’ hizmeti kırsal mahallelerde vatandaşların yanında

MERSİN, (DHA)- MERSİN’de Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerde kişisel bakım hizmetlerine erişimi kolaylaştıran ‘Mobil Kuaför’ hizmetiyle bugüne kadar 40 bin 100 kişiye ulaştı.
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinesinde hizmet veren Mobil Kuaför aracı, Erdemli’nin merkeze yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki Şahna Mahallesi’nde de vatandaşlarla buluştu. Kuaför ve berber hizmetlerinin bulunmadığı kırsal mahallelere ulaşan ekipler, vatandaşların kişisel bakım ihtiyaçlarını karşılıyor. Mobil Kuaför kapsamında kadınlara saç kesimi, saç boyama ile diğer kuaför hizmetleri; erkeklere ise saç ve sakal kesimi hizmetleri sunuluyor. Vatandaşlar için önemli bir kolaylık sağlayan proje, aynı zamanda vatandaşların sosyal yaşamına ve moraline de katkıda bulunuyor.
‘MOBİL KUAFÖR’DE BUGÜNE KADAR 40 BİN 100 KİŞİYE HİZMET VERDİK’
Mobil Kuaför Sorumlusu Neslihan Tukta, verdikleri hizmetle vatandaşların memnuniyetini kazandıklarını belirterek, “Mobil Kuaför ile bugüne kadar 40 bin 100 kişiye hizmet verdik. Biz yaptığımız hizmetten memnunuz. Vatandaş da çok memnun. Vatandaş merkeze, uzak ve fiyatların pahalı olmasından dolayı gidemiyor. Biz kırsal kesimlerde kuaförü ve berberi olmayan tüm ilçelere gidiyor hizmet veriyoruz” dedi.
Tukta, Mobil Kuaför’de verdikleri hizmetleri de anlatarak, “Mobil Kuaför aracımızdan vatandaşlar moralleri iyi bir şekilde ve memnuniyetle çıkıyorlar. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Mobil Kuaför aracımızla mahalle mahalle duraklarımızda hizmete devam edeceğiz” diye konuştu.
KIRSALDAKİ VATANDAŞLAR MOBİL KUAFÖR’DEN MEMNUNİYETLE ÇIKIYOR
Vatandaşlardan Şaziye Gür, şehirden uzak yaşadıkları için merkeze kuaföre gitme imkanlarının olmadığını anlatarak, “Bizim köyümüz Erdemli’ye bağlı. Merkezden 50 kilometre uzaklıkta. Başkanımızdan Allah razı olsun. Hizmetleri ayağımıza gönderiyor, sağ olsun. Çok memnunuz. Kuaför 6 ayda bir geliyor. Her istediğimizi dört dörtlük yapıyor. Dışarıdakilere belki bu kadar nazımız geçmez” ifadelerine yer verdi.
Mobil Kuaförü görünce moral bulan bir diğer vatandaş Zülfiye Şen, “Ücretsiz bir şekilde saçımızı boyattığımız için moral bulduk. Bu hizmet olmasaydı merkeze gidemezdim. Hayat pahalı. Bu sene ürünler para etmedi. O yüzden bu hizmetler çok önemli. Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederiz” dedi. (DHA)
FOTOĞRAFLI









