Tapu Kadastro’nun 178'inci yılı kutlandı

Mehmet DOĞANER/ ERDEMLİ(Mersin)(DHA)-ERDEMLİ'de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 178’inci kuruluş yıl dönümü, düzenlenen törenle kutlandı.
Sabah saatlerinde başlayan tören, Tapu Kadastro Müdürlüğü’nün çelenginin Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı coşkuyla okundu. Katılımcılar arasında kurum çalışanları, ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar yer aldı.
Törende konuşma yapan Erdemli Tapu Kadastro Müdürü Metin Berkil, kurumun 178 yıllık köklü geçmişine vurgu yaparak, Tapu ve Kadastro’nun sadece bir kamu hizmeti kurumu değil; aynı zamanda milletin hafızasını yaşatan, toprakla millet arasında köprü kuran stratejik bir yapı olduğunun altını çizdi. Berkil,
“Bugün burada, sadece bir kurumun yıl dönümünü kutlamak için değil; bu toprağın, bu milletin ve bu devletin hafızasına sahip çıkan büyük bir yapının geçmişine ve geleceğine hep birlikte tanıklık etmek için bir aradayız. Kurum olarak, mülkiyete ilişkin bilgileri devlet güvencesi altında korumanın yanı sıra, taşınmazlara ilişkin politikaları belirleyen ve yöneten lider bir yapı olarak ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamaktayız" dedi.
Berkil, konuşmasında Tapu ve Kadastro hizmetlerinin yalnızca mühendislik ve hukukla sınırlı kalmadığını, aynı zamanda sanatla da iç içe bir yapıya sahip olduğunu belirtti. Bu konuda Kadastro Dairesi Başkanlığı’nda görevli Şube Müdürü Kemalettin Toker’in hazırladığı bir kitaptan bahsederek, mesleğin sanatsal boyutlarına dikkat çekti.
Törenin ardından Tapu Kadastro Erdemli İlçe Müdürü Metin Berkil ve kurum çalışanları, Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette kurumun çalışmaları hakkında bilgi verilirken, karşılıklı iyi dileklerde bulunuldu. Etkinlikler, Tapu Kadastro Müdürlüğü’nde düzenlenen kokteyl ve pasta kesim programıyla devam etti. Kokteyle Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, ilçe daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. (DHA)



