Geri Dön
Merkez Jandarmadan okul servislerine denetim

Jandarmadan okul servislerine denetim

Jandarmadan okul servislerine denetim

Jandarmadan okul servislerine denetim

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)-MERSİN'e eğitim ve öğretimde 2'nci dönemin başlamasının ardından jandarma ekipleri, okul servis araçlarını denetlerken eksik belgeleri bulunan 16 servis sürücüsüne toplam 30 bin TL trafik cezası uygulandı.
Yarıyıl tatilinin ardından okulların açılmasıyla birlikte il genelinde Mersin İl Jandarma Komutanlığına bağlı jandarma ekipleri sorumluluk alanındaki 947 okul servis aracını denetlendi. Yapılan denetimde; araçların okul servis araçları yönetmeliğine uygun olup olmadığı, araç içerisinde yolculuk yapan öğrencilerin emniyet kemeri takıp takmadıkları, araç sürücüsü ve rehber personelin gerekli özellikleri taşıyıp taşımadıkları ve araçla ilgili gerekli belgelerin kontrolleri yapıldı ve servis şoförlerine trafik kurallarına uymaları hususunda uyarılarda bulunuldu. Denetim sonucunda eksik belgeleri bulunan 16 servis sürücüsüne toplam 30 bin TL trafik cezası uygulandı.
Jandarma ekipleri eğitim ve öğretim yılı süresince öğrencilerin sağlıklı bir şekilde okullarına ve evlerine gidebilmesi için trafik denetimlerinin devam edeceğini belirtti. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber