Geri Dön
Merkez Vali Pehlivan’dan ‘El Ele 1.Lig Kampanyası’na destek

Vali Pehlivan’dan ‘El Ele 1.Lig Kampanyası’na destek

Vali Pehlivan’dan ‘El Ele 1.Lig Kampanyası’na destek

Vali Pehlivan’dan ‘El Ele 1.Lig Kampanyası’na destek

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)-MERSİN Valisi Ali Hamza Pehlivan, TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Yeni Mersin İdman Yurdu Futbol Kulübü ‘El Ele 1.Lig Kampanyası’na toplumunu her kesiminin destek olmasını istedi.
Vali Pehlivan, düzenlenen lansmanda konuşan Vali Pehlivan, neredeyse bir asrı tamamlayan bir kulüp olan Mersin İdman Yurdu’nda herkesin güzel hatıraları veya sıkıntılı günlere dair hatıralarının canlandığını belirterek, "Spor, hayatımızın önemli bir parçası, aslında bir yaşam tarzıdır. Diğer bütün spor dalları içerisinde de futbol, hepimiz biliyoruz ki toplumları dünyanın her tarafında peşinden sürükleyen, en çok izleyeni, taraftarı, takip edeni olan bir kitle sporudur. Mersin İdmanyurdu, kuruluş yılı 1925 olması hasebiyle, Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren uzun ince bir yolda ilerlemiş. Güzel başarılar da elde etmiş sıkıntılı dönemlerden de geçmiş. Süper Lig'i de yaşamış bir takımdır. Bugün geldiğimiz nokta itibariyle, yıllar içinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle amatör ligle kadar düşmüşken, tekrar yükselerek bugünlere gelmiş, geçtiğimiz yıl 2. lige çıkmıştır.  Mersin İdman Yurdu, 2. ligde bu hafta itibariyle, 22 maçta aldığı 12 galibiyet, 7 beraberlik ve sadece 3 yenilgiyle 43 puana sahip ve rakiplerinden bir maç fazlasıyla şu anda 3. sırada bulunuyor. Aslında zorluklarla başlayan sezonda beklenenin de üstünde bir performans sergilemek suretiyle bu aşamalara gelmiş. Şimdi ise hedef Play-Off ve ardından da şampiyonluk ve 1.lig gelecektir. İnşallah Mersin’de de bu başarılı süreci birlikte yaşamak nasip olur" dedi.
Vali Pehlivan, toplumun her kesimin başlatılan kampanyaya destek vermesini dileyerek, "Aslında bugün bir araya gelmemizin nedeni, oluşan bu yükü paylaşmaktır. Paylaşımı gerçekleştirirken de mümkün olduğunca katkıyı tabana yaymaktır.  Burada olan olmayan bütün hemşerilerimizin, Mersin'de faaliyet gösteren firmalarımızın, işletme sahiplerinin ve vatandaşlarımızın katkılarıyla, bundan sonraki süreçte takımımız yoluna devam edecektir.  Tesis konusu da gerçekten önemlidir. Bu konuda, en son geçtiğimiz hafta bir spor etkinliği vesilesiyle gittiğimiz Aziz Sancar Spor Tesisleri’ni derleyip, toparladık. Bu konuda liman işletme firmasının katkısı oldu. Mersin’deki firmaları takıma sponsor olmaları konusunda teşvik ediyor, çağrıda bulunuyoruz. Birebir görüşmeler yapıyoruz. Mersinli hemşerilerimizi bu kampanya ile takımımıza destek olmaya davet ediyoruz, atalarımızın dediği gibi 'damlaya damlaya göl olur' anlayışı çerçevesinde, vatandaşlarımızın bulundukları yerlerden bir mesaj atmak suretiyle katkı sağlayacaklarına inanıyorum. Ben de şimdi sizin huzurunda “İdmanyurdu” yazarak 3313’e gönderiyorum ve kampanyanın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.
Kampanya kapsamında takıma maddi katkı yapmak isteyen herkes, cep telefonundan İDMANYURDU yazarak 3313’e mesaj attığında kulübe 33 TL destek sağlamış olacak. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber