Geri Dön
TarsusTarsus’ta açık hava sineması keyfi

Tarsus’ta açık hava sineması keyfi

Tarsus’ta açık hava sineması keyfi

MERSİN, (DHA)- MERSİN’de açık hava sineması nostaljisini yaz boyunca Mersinlilere yaşatan Büyükşehir Belediyesi, Tarsuslularla bir araya getirdi.

Açık hava sineması nostaljisini yaz boyunca Mersinlilere yaşatan Büyükşehir Belediyesi, Tarsusluları da unutmadı. ‘Sandalyeni kap gel’ çağrısını bu kez Tarsus’ta yapan Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ekipleri, Ülker Aydın Parkı karşısında Mersinlileri beyaz perdenin unutulmaz filmlerinden olan ‘Hükümet Kadın’ ile buluşturdu. İzleyenlerin bir yandan hüzünlendiği bir yandan kahkaha attığı filme patlamış mısır ve limonata ile eşlik eden Mersin Büyükşehir ekipleri, unutulmaz bir akşam yaşattı. Açık hava sinema keyfi yetişkinlerde nostalji duyguları yaşatırken, ilk defa açık hava deneyimi yaşayanlar atmosfere hayran kaldı.

Büyükşehir Belediyesi Kent Katılımı ve Sivil Toplum ile İlişkiler Şube Müdürü Başar Akça, Mersin Sinema Ofisi’nin bu yıl Mersin’de gerçekleştirdiği 5 filmlik seçkinin ardından etkinliğin Tarsus’ta da sinemaseverlerle buluşmasının kendileri açısından oldukça anlamlı olduğunu belirtti. Akça, Mersin’de deniz kenarında, açık havada ve ay ışığı altında gerçekleştirilen sinema gösterimlerinin ardından, yaklaşık 9 bin yıllık geçmişiyle kentin önemli tarihi merkezlerinden biri olan Tarsus’ta da vatandaşları sinemayla buluşturmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Akça, “Mersin Sinema Ofisi, gerek sinema gösterimleri gerek söyleşiler ve atölye çalışmalarıyla yıl boyu sinemayı her alanda Mersinli vatandaşlarımızla buluşturacak” dedi.

‘MERSİN’İN SİNEMAYLA ANILAN BİR KENT OLMASI ADINA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK’

Gösterimlerin ardından vatandaşlardan olumlu geri dönüşler aldıklarını vurgulayan Akça, “Diğer ilçelerimiz için de bu sinema gösterimlerini planlamaya devam edeceğiz. Mersin Sinema Ofisi olarak, Mersin’in sinemayla anılan bir kent olması için yapımcıları ve yönetmenleri şehrimize çekip, hikâyelerinin Mersin’de ve ilçelerinde yazılmasına imkan vermek için kolaylaştırıcı hizmetler sağlıyoruz. Öte yandan Mersin’de sinemanın her türlü seçkisini, her türlü endüstriyel üretimini de vatandaşlarımızla buluşturuyor olmanın büyük bir mutluluğunu yaşıyoruz ve bu yönde çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

‘MAHALLE SAKİNLERİNİN BÖYLE ETKİNLİKLERE İHTİYACI VAR’

Tarsus Şehitler Tepesi Mahallesi Muhtarı Ruhi Güngör, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirmiş olduğu açık hava sineması etkinliklerinin mahallede birlik ve beraberlik duygularını pekiştirdiğini ifade ederek, “Çok memnun olduk. Çünkü bu bizim öz kültürümüz. Geçmişte mahalle kültüründe bu tarz etkinlikler vardı ama günümüzde maalesef bu tarz etkinlikler kaybolmaya başladı. Vatandaşların bir araya gelerek yeni kişileri tanıması ve böyle bir organizasyona eşlik ederek film izlemeleri, mahalle kültüründeki birlik ve beraberliği sağlayan en güzel etkinliklerden biri. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi. Yoğun bir katılım olduğunu sözlerine ekleyen Güngör, “Mahalle sakinlerimizin böyle etkinliklere ihtiyacı var. Vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin ikramları eşliğinde komşularıyla film izleyerek çok güzel vakit geçiriyorlar” dedi.

HER YAŞTAN İNSAN HEM TEMİZ HAVANIN HEM DE SİNEMANIN TADINI ÇIKARDI

Etkinliği çok eğlenceli bulduğunu söyleyen Azra Gürlek, nostaljik bir hava olduğu ve Tarsus için çok iyi düşünüldüğünü söyleyerek emek veren herkese teşekkür etti. Mahallesine kadar gelen etkinlikten çok memnun olduklarını söyleyen Hatice Akça, çok keyif aldıklarını belirtti.

Filmi çok sevdiğini söyleyen Rüzgar Aras Dibiç, mısır ve limonata da dağıtıldığını ve çok keyif aldığını söyledi. Dibiç, “İlk defa açık hava sineması etkinliğine geldim, çok eğleniyorum” diyerek, emek veren herkese teşekkür etti. (DHA)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber