Geri Dön
Yenişehir Market denetiminde son kullanma tarihi 4 ay geçen bebek maması buldu

Market denetiminde son kullanma tarihi 4 ay geçen bebek maması buldu

Market denetiminde son kullanma tarihi 4 ay geçen bebek maması buldu

Market denetiminde son kullanma tarihi 4 ay geçen bebek maması buldu

MERSİN, (DHA)- MERSİN'de zabıta ekipleri, bir zincir markette yaptığı denetimlerde aralarında bebek mamasının da bulunduğu birçok ürünün son kullanma tarihi geçtiği halde satışa sunulduğunu tespit etti. Halk sağlığını tehlikeye atan market hakkında yasal işlem başlatılırken, son kullanma tarihi geçen ürünler toplanarak imha edildi.
Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki marketlerde düzenli olarak yaptığı denetimlerde bir zincir markette son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin satışa sunulduğunu belirledi. Yenişehir Belediyesi tarafından markette yapılan kontrollerde son kullanma tarihi 4 ay geçen bebek mamasının satılmak üzere reyonlarda olduğu tespit edildi. Bebek mamaları, süt ve süt ürünleri ile birlikte 70 adet gıda ürünün son kullanma tarihi geçtiği halde satışa sunulmasını belirleyen Yenişehir Belediyesi zabıta ekipleri market hakkında yasal işlem başlatarak, ürünleri imha etti.
Konunun yaşamsal risk taşıdığını ve herkesin dikkatli olması gerektiğine vurgu yapan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Ekiplerimizle insan sağlığına yönelik yapılabilecek her türlü olumsuzluğa karşı denetimlerimizi en ince ayrıntısına kadar yapıyoruz. Bir zincir markette yaptığımız denetimlerde maalesef birçok ürününün son kullanma tarihinin geçtiğini gördük. Bu aslında bir bakıma safiyane bir ürünün miadının geçmiş olması durumu değil bir çocuk mamasının dört ay gibi uzun bir süre miadının geçmiş olması ve bu şekilde satışa sunulmasıdır. Belki o çocuğun yaşamsal olarak zarar görmesi durumuna kadar gidebilecek bir sonucu da doğurabilir. Dolayısıyla herkesin çok dikkatli olması gerekiyor" dedi. (DHA)
FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber