Geri Dön
Yenişehir Yenişehir Belediyesi Göçmen Balık Pazarı açıldı

Yenişehir Belediyesi Göçmen Balık Pazarı açıldı

Yenişehir Belediyesi Göçmen Balık Pazarı açıldı

Yenişehir Belediyesi Göçmen Balık Pazarı açıldı

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)-YENİŞEHİR Belediyesi tarafından Eğriçam Mahallesi'nde inşa edilen Göçmen Balık Pazarı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda hizmete açıldı.
Yenişehir Belediyesi Göçmen Balık Pazarı’nın açılışına Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit'in yani sıra CHP Milletvekili Cengiz Gökçel, CHP Yenişehir İlçe Başkanı Tayar Tahiroğlu, oda temsilcileri, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Açılışta vatandaşlara ücretsiz balık ekmek ikram edildi.
Bin 108 metrekarelik alan üzerine kurulu olan  Göçmen Balık Pazarı; 8 balıkçı dükkanı, manav, pişirim fırını, beyaz ve kırmızı et satış dükkanı ve kafeteryadan oluşuyor. Pazarda aynı zamanda Yenişehir Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin de marketi yer alıyor.
Göçmen Balık Pazarı’nın açılışında konuşan Milletvekili Gökçel, "Göçmen’i bilenler yapısını çok iyi tanırlar. Göçmen yerel balıkçıların daha çok ikamet ettiği yerdi. Bu güzel semtte Mersin’e, kültürüne uygun bir balık pazarının yapılmasında, buradaki insanların kültürünü yaşatmasında katkısı olan başta Yenişehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Göçmen Balık Pazarı’nda faaliyet gösterecek iş yeri sahiplerine de hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Belediye Başkanı Özyiğit de, Göçmen Balık Pazarı’ndaki esnaflara çağrıda bulunarak “Rekabetiniz birbirinizle değil, ürünlerinizin kalitesini daha da yukarı çıkarmak için olsun. Göçmen Balık Pazarı’nı açmaktaki amacımız insan yaşamında olmazsa olmaz olan sağlıklı yaşamak için temel gıdalarından biri olan deniz ürünlerini en hesaplı ve kaliteli şekilde vatandaşımıza ulaştırmak. Esnaflarımıza da bir çağrım var; rekabetiniz birbirinizle değil rekabetiniz kaliteyi daha da yukarı çıkarmak için olsun. Ürünlerinizi hesaplı kitaplı satın ki vatandaş gelsin alışverişini yapsın ve bu çarşı Mersin merkezdeki en önemli balık satışı yapan yer olsun" diye konuştu.
Başkan Özyiğit, Muğdat Cami’nin karşısında da bir tesis daha yapıldığını söyledi. 
Konuşmaların ardından Yenişehir Belediye Başkanı Özyiğit ve beraberindekiler pazarı gezerek esnaflara hayırlı işler diledi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber