Geri Dön
Datça UKKSA'da, 'Yaşam Boyu Onur Ödülleri' sahiplerini buldu

UKKSA'da, 'Yaşam Boyu Onur Ödülleri' sahiplerini buldu

UKKSA'da, 'Yaşam Boyu Onur Ödülleri' sahiplerini buldu

UKKSA'da, 'Yaşam Boyu Onur Ödülleri' sahiplerini buldu

Mehmet Çil/DATÇA(Muğla),(DHA) - MUĞLA'nın Datça ilçesinde, Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi'nin (UKKSA) 12'nci kuruluş yıl dönümü, çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlikte, çalıştıkları alanlardaki başarılı isimlere, UKKSA'nın Yaşam Boyu Onur Ödülleri verildi.

UKKSA'da bu yıl, 'iklim değişikliği' temasıyla düzenlenen, '12. Knidos'un Sır'ı Sanat Festivali' kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, ressam Serap Demirağ, cam sanatçısı Emel Vardar, seramik sanatçıları Ece Kazan ve Murat Biçer ile heykeltıraşlar Funda Tarakçıoğlu,  Özgür Özlüer, Mert Ergün ve Mine Değirmenci Aydın'ın kişisel sergilerinin yanı sıra, 60 sanatçının resim, heykel,  seramik, cam, mozaik ve fotoğraf eserleri sanatseverlerle buluştu. UKKSA Sanat Yönetmeni Emine Özkarslıoğlu açılış töreninde yaptığı konuşmada, küresel ısınma ve iklim değişikliğinin son yüzyılın en önemli sorunlarından biri olduğuna dikkati çekti. Özkarslıoğlu, "Bu sorunun çözümüne yönelik girişimlerin ertelenmesi durumunda iklim, sağlık, gıda, enerji, insan hakları gibi birçok konuda problemlerin artacağı ve sürdürülebilir yaşam olanaklarının ortadan kalkacağını söylemek yanlış olmayacaktır" dedi.

ÖDÜLLER VERİLDİ
Açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Makine Mühendisi Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, iklim değişikliği konulu bir konferans verdi. Daha sonra ise alanlarında başarılı olan isimlere, UKKSA'nın Yaşam Boyu Onur Ödülleri dağıtıldı.
Devlet eski Bakanı Önay Alpago, Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, Datça Engelim Olmayın Derneği Başkanı Dilek Dündar adına Başkan Yardımcısı Ömer Hakan Babacan, Boğaziçi Üniversitesi direnişini temsilen 1987 mezunu Kadir Nebioğlu, ressam ve heykeltıraş Funda Tarakçıoğlu ile Merdan Yanardağ adına gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu'na, Yaşam Boyu Onur Ödülleri verildi.

Etkinlik, Grup Dost Yürek'in, konseri ile sona erdi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber