Geri Dön
Köyceğiz 'Köyceğiz portakalı' coğrafi işaret aldı

'Köyceğiz portakalı' coğrafi işaret aldı

'Köyceğiz portakalı' coğrafi işaret aldı

'Köyceğiz portakalı' coğrafi işaret aldı

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA) -  MUĞLA'nın Köyceğiz ilçesinde lezzeti ve aromasıyla üretilen dünyaca ünlü 'Köyceğiz portakalı', Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret belgesi aldı.

Muğla Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu Koordinasyonunda Köyceğiz Kaymakamlığı, Köyceğiz Belediye Başkanlığı, Muğla İl ve Köyceğiz İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri, Köyceğiz Ziraat Odası Başkanlığı ile üretici kooperatiflerin iş birliğinde geçen yıl başlatılan Köyceğiz portakalının coğrafi işaret alması için yapılan çalışmalar sonuç verdi. Şeker oranı, aroması, kokusu kabuk kalınlığı, dilim sayısı ve ağırlık açısından tercih edilen Köyceğiz portakalı için Türk Patent ve Marka Kurumu'na yapılan coğrafi işaret belgesi başvurusu kabul edildi.
Muğla Valisi Orhan Tavlı, Köyceğiz portakalının Köyceğiz gölü etrafında, Dalaman ve Namnam çayları arasındaki Toparlar, Hamit, Zaferler, Döğüşbelen Yeşilköy, Yangı, Zeytinalanı, Beyobası, Köyceğiz Kavakarası, Sultaniye ve Çandır mahallelerini kapsayan alanda üretildiğini belirterek, "Ege Bölgesinde narenciye üretiminde yüksek potansiyeli bulunan ilimizde portakal üretiminde yaklaşık yüzde 77'lik pay ile Köyceğiz ilçemiz ilk sırada yer alıyor. Portakalımızın marka değeri güçlenecek ve Muğla ekonomisine katkısı artacak" dedi. (DHA)

FOTOĞRAF

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber