Muğla'da lösemili çocuklar için farkındalık standı

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)-MUĞLA'da Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında hastanede farkındalık standı açıldı. Çocuklar oyun hamuru, maske tasarımı, resim ve yüz boyama etkinlikleriyle keyifli vakit geçirirken, ailelere lösemi ve erken tanının önemi hakkında bilgilendirme yapıldı.
Muğla'da Lösemili Çocuklar Haftası çerçevesinde çocukluk çağı kanserlerine dikkat çekmek ve lösemide erken tanının önemini vurgulamak amacıyla farkındalık etkinliği düzenlendi. Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin poliklinik girişinde kurulan farkındalık standı, çocuklar ve ailelerinden ilgi gördü. 1 Çocuk 1 Dilek Muğla gönüllüleri ile Muğla Tıp Fakültesi öğrencilerinin katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlikte, çocukların yüzünü güldüren çeşitli aktiviteler düzenlendi. Etkinlik kapsamında çocuklar oyun hamuru, maske tasarımı, resim ve yüz boyama etkinlikleriyle eğlenceli vakit geçirdi. Ailelere ise lösemi hakkında bilgilendirici broşürler dağıtılarak hastalık, erken tanı ve tedavi süreçlerine ilişkin farkındalık oluşturuldu.
Farkındalık standını ziyaret eden Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Ercan Saruhan da çocuklarla yakından ilgilendi. Çocuklarla sohbet eden Saruhan, etkinliğe katılanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.(DHA)
FOTOĞRAFLI









