Geri Dön
Merkez Deprem sonrası Muş’ta bir köyde bir ahır çöktü, evlerde hasar oluştu

Deprem sonrası Muş’ta bir köyde bir ahır çöktü, evlerde hasar oluştu

Deprem sonrası Muş’ta bir köyde bir ahır çöktü, evlerde hasar oluştu

Deprem sonrası Muş’ta bir köyde bir ahır çöktü, evlerde hasar oluştu

Muhammed Sami MARAL/MUŞ, (DHA)-KAHRAMANMARAŞ’la birlikte 10 ilde meydana gelen deprem Muş’ta da hasara yola açtı. Arpayazı Köyü’nde 250’yi aşkın hayvanın bulunduğu ahır çöktü, birkaç evde ise çatlaklar meydana geldi.

Kahramanmaraş'ta bugün sabah saat 04.17'de 7,7, saat 13.24'te ise 7,6 büyüklüğünde iki deprem doğu ve güneydoğudaki birçok ilde hissedildi. Türkiye’ye yasa boğan deprem Muş’a 20 kilometre uzaklıktaki Arpayazı Köyü’nde hasara sebep oldu. Depremde Muzaffer Aydemir’e ait 250 küçükbaş hayvanın bulunduğu ahır çöktü. Ailesiyle birlikte hayvanlarını yıkılan ahırdan çıkaran Aydemir’e ait bir koyun telef oldu. Hayvanlarını barındıracak yeri olmayan Aydemir, yoğun kar yağışı altında hayvanlarıyla birlikte kendisine uzanacak olan yardım elini bekliyor. 

Erken müdahale ile çöken ahırda sadece bir hayvanının telef olduğunu söyleyen Muzaffer Aydemir, “Muş’ta etkili olan yoğun kar yağışı ve depremin etkisiyle hayvanlarımın içerisinde bulunduğu ahır yıkıldı. Ahırımda 250 tane hayvanım vardı. Çok şükür hayvanlarımızı kurtardık, sadece bir hayvanımız telef oldu. Diğer hayvanlarımızı kurtardık. Allah’a çok şükür bir şey olmadı. Hayvanlarım şuanda dışarıda, kar yağışının altında bekliyor. Hayvanlarımızı komşulara falan götüreceğiz. Devletimizden yardım bekliyoruz. Mağdur durumdayız. Allah devletimize zeval vermesin” diye konuştu.(DHA)

Depremden etkilenen Arpayazı köyünde bazı vatandaşlara ait evlerde de çatlaklar oluştu. Köyde iki yıl önce ev yaptıran Mehmet Gizlenci, ikiye ayrılan ve ciddi çatlakların oluştuğu evinde durmaya korkar oldu. Evindeki durumu anlatan Gizlenci, kendilerine uzanacak olan yardım elini beklediklerini söyledi.(DHA)

 

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber