Geri Dön
Varto Öğrenciler, merak ettikleri yerleri sanal gözlükle gezdi

Öğrenciler, merak ettikleri yerleri sanal gözlükle gezdi

Öğrenciler, merak ettikleri yerleri sanal gözlükle gezdi

Öğrenciler, merak ettikleri yerleri sanal gözlükle gezdi

Fatih ÇELİK/VARTO (Muş), (DHA)- MUŞ'un Varto ilçesindeki bir ortaokulun öğrencileri, artırılmış gerçeklik gözlüğüyle (VR) dünyanın çeşitli bölgelerindeki merak ettikleri tarihi eserleri ve eğlence merkezlerini geziyor. Öğrenciler, "Oralara gidemesek de gözlükle gitmiş gibi oluyoruz" dedi. 
Sazlıca İmam Hatip Ortaokulu'nda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Ayçin Emeksevaz, öğrencilerin derslere karşı ilgisini artırmak ve morallerini yükseltmek için çalışma başlattı. Öğrencilerin kendisine Türkiye ve dünyanın dört bir yanında merak ettikleri yerlerle ilgili soru sormaları üzerine Emeksevaz, okul müdürü Halit Topal ile görüşerek sanal gözlük alınmasını istedi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de verdiği destekle temin edilen sanal gözlük, akıllı telefon uygulamasıyla derslerde kullanılmaya başlandı. 'Bir gözlük kadar yakınımda' sloganıyla kullanılan sanal gözlükle 130 öğrenci, tarihi ve doğal güzellikler başta olmak üzere merak ettikleri her şeyi izlemeye başladı. Öğrenciler, ABD'de Disneyland, Türkiye'de Anıtkabir başta olmak üzere onlarca tarihi ve turistik merkezin yanı sıra lunapark, müze gibi yerleri gezmenin heyecanını yaşıyor.
Öğretmen Ayçin Emeksevaz, "Araştırmalarım sonucunda sanal gerçek gözlüğün eğitimde kullanılmasını öğrenciler için çok faydalı olduğunu gözlemledim. Öğrencilerin motivasyonlarını ve başarılarını artırdığına dair birçok çalışmanın literatürde olduğunu gördüm. Hayat bilgisi derslerinde yakın çevredeki tarihi ve turistik alanları bu gözlük sayesinde ziyaret ettik. Akıllı telefona indirilen program sayesinde öğrencilerin sanal gözlükle dünyanın dört bir tarafını geziyor. Sanal gözlük ile normal şartlarda bizim gidemeyeceğimiz yerleri öğrencilerimiz oradaymış gibi geziyorlar. Aynı anda öğrencilerimi lunaparka götürebiliyorum. Bu tür teknolojik aletleri kullanmak onlarda da farklı deneyimlere sebep oluyor. Bu da güzel bir duygu, onların yüzündeki mutluluk beni de mutlu ediyor. Umut ediyorum ki tüm öğretmenlerimiz bu teknolojik aletleri sınıflarında kullansınlar" diye konuştu.
Okul müdürü Halit Topal ise, "Okulumuz öğretmenlerinden Ayçin Emeksevaz, sanal gerçeklik gözlüğü ile öğrencilerde merak duygusu oluşturuyor. Öğrenciler daha önce gitmediği yerleri görme fırsatı elde ediyor. Öğrenciler lunaparkları, tarihi, kültürel yerleri ziyaret ediyor. Okulumuzda gördüğümüz somut bir örnek öğrencilerimiz okula ilgisinin ve motivasyonun artığını gözlemdik" dedi.
Sanal gözlük projesine destek veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Süne, çalışma sayesinde öğrencilerin okula ilgisinin artığını söyledi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber