Geri Dön
Merkez Gazze'de Çocuk Olmak konulu resim sergisi açıldı

Gazze'de Çocuk Olmak konulu resim sergisi açıldı

Gazze'de Çocuk Olmak konulu resim sergisi açıldı

Gazze'de Çocuk Olmak konulu resim sergisi açıldı

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE (DHA)- NİĞDE Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin hazırladığı 'Gazze'de Çocuk Olmak' konulu resim sergisi açıldı.

Filistin'de yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalmayan Niğde Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin hazırladığı 'Gazze'de Çocuk Olmak' konulu resim sergisi, Şadırvan Park'ta açıldı. Açılışta konuşan okul müdürü Abdullah Taşpınar, yaklaşık 6 aydır dünyanın gözü önünde İsrail zulmü altındaki Filistinlilerin direnişine ses olmak istediklerini söyledi.

Zulmün bir an önce bitmesini dileyen Taşpınar, "Hayatını kaybeden 33 bin kişiden 14 bin tanesi çocuk. Dünyaya bir mesaj vermek istedik. 33 yağlı boya tablomuz ve 13 karakalem çalışmasıyla bu zulme 'dur' demek istedik. Sergide görev alan öğrencilerimiz bu bilinci hem kendileri yaşadılar. Hem de okulda bu bilincin oluşmasını sağladılar. Filistin meselesinin kamuoyumda diri tutulması kanaatindeyiz. Bununla alakalı da böyle bir çalışma gereği duyduk. Umarız dünya üzerinde 6 aydır devam eden zülüm bir an önce sona erer" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber