Geri Dön
Merkez Niğde Belediyesi'nden, teknoloji atağı

Niğde Belediyesi'nden, teknoloji atağı

Niğde Belediyesi'nden, teknoloji atağı

Niğde Belediyesi'nden, teknoloji atağı

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)- NİĞDE Belediyesi’nin altyapı ve üstyapı hizmetlerinin kalite ve hızını artırmak amacıyla 2 yıl önce başlattığı 'Akıllı Şehirler Projesi' kapsamındaki 360 derece panoramik görüntü çekimlerine yeni güzergahlar ekleniyor.

2022 yılında 320 kilometreyi kapsayan ana arterlerdeki cadde ve sokakların yüksek çözünürlüklü görüntüsünü kent rehberine ilave eden Niğde Belediyesi, bu yıl yeni güzergahlarda gerçekleştirilecek 170 kilometrelik yeni çekimlerin startını verdi. Vatandaşlara hizmet ulaştırırken teknolojinin son imkanlarını kullanmaya sürdüren Niğde Belediyesi, yenilikçi ve teknolojik çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Hassas ölçüm yapan LİDAR teknolojisiyle, cadde ve sokaklara ait tüm verilerin işlendiği sistem sayesinde 2022 yılında 320 kilometrelik alanı kapsayan ölçümleri tamamlayan Niğde Belediyesi, bu yıl da 170 kilometrelik yeni güzergahlarda tarama yaparak, kentin tamamının yüksek çözünürlüklü görüntülerini Kent Rehberine entegre edecek. Kayardı, Tepebağları, Amas mevkii, Fertek Mahallesini de kapsayan yeni çekimler tamamlandığında, kent merkezinde, panoramik görüntü çekilerek sisteme dahil edilecek ve toplam alan 490 kilometreyi bulacak.

'DİJİTAL SİSTEMLE HER İŞ ÇOK KOLAY '

Kaliteli ve hassas ölçümlerle donatılı bir veri ağı oluşturulan Kent Rehberi’ndeki dijital sistem sayesinde vatandaşlara daha hızlı ve kaliteli hizmet sunuluyor. Vatandaşlar, Fen İşleri Müdürlüğü’nden, İmar Müdürlüğü’ne, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden Zabıta Müdürlüğü’ne kadar Niğde Belediyesi’nin hizmet verdiği pek çok alanda hizmete kolayca ulaşabiliyor. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Akıllı Şehirler Projesi kapsamında, 2022 yılında önemli bir bölümünü tamamladıkları Dijital Kent Rehberi Sistemi'ne, şehrin geriye kalan alanlarını da eklemek için çalışmaların başlatıldığını belirtti.

GÖRÜNTÜLERE RESMİ İNTERNET SİTESİNDEN ERİŞİLEBİLİYOR

Kentin haritalandırma işlemini teknolojinin son imkanlarını kullanarak hazırladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Niğde Belediyesi’nin resmi internet sitesinden de erişilebilecek olan bu görüntüler sayesinde vatandaşlarımız, belediyemizin birimleriyle ilgili bazı işlerini internet üzerinden kolayca yapabilecek. Personelimiz de numarataj ve ruhsat gibi konuların yanı sıra, saha kontrolü, bakım ve onarım gibi işlemleri bu sistem sayesinde daha hızlı ve kaliteli bir şekilde yapabilecek" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber