Geri Dön
Merkez Niğde'de patates ekim alanı geçen yıla oranla yüzde 30 arttı

Niğde'de patates ekim alanı geçen yıla oranla yüzde 30 arttı

Niğde'de patates ekim alanı geçen yıla oranla yüzde 30 arttı

Niğde'de patates ekim alanı geçen yıla oranla yüzde 30 arttı

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)- NİĞDE Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Türkiye’nin patates üretiminin yüzde 13’ünü karşılayan kentte patates ekimlerinin başladığını, ekim alanı ve üretimi kapsamında Türkiye’de 1’inci sırada yer aldıklarını kaydetti. Patates ekiminde geçen yıla oranla yüzde 30 oranında bir artış yaşandığını belirten Kenar, "Geçtiğimiz yıl Niğde genelinde 194 bin 800 dekar alanda patates ekildi, 757 bin 480 ton üretim gerçekleşti. Bu yıl da yaptığımız araştırmalara göre, yüze 30 oranında bir atışla patates ekimlerinin yapılacağını görüyoruz" dedi.

Türkiye'nin patates ihtiyacının yaklaşık yüzde 13'ünü karşılayan Niğde'de yeni sezon patates ekimi başladı. Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, ekimde geçtiğimiz yıllara oranla yüzde 30 oranında bir artış yaşanılacağını tahmin ettiklerini kaydetti. Kenar, "Geçtiğimiz yıl Niğde genelinde 194 bin 800 dekar alanda patates ekilişi yapılmış olup, 757 bin 480 ton üretim gerçekleşmiştir. Geçtiğimiz yıllarda patatesin fiyatlarının iyi olmasından dolayı patates ekimine biraz rağbet olacağını düşünüyoruz. İlimizde bu yıl yaklaşık 261 bin 300 dekar alanda 1 Milyon 45 bin ton patates üretimi beklenmektedir” dedi.

Kenar, Nisan ayının sonu itibariyle patatesin yanı sıra bir diğer ürün olan fasulye ekimlerinin de başlandığını belirterek, üreticilere sulamada tasarruflu olmaları konusunda uyarılarda da bulundu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber