Geri Dön
ALTINORDUOrdu’da ‘15 Temmuz’ anıldı

Ordu’da ‘15 Temmuz’ anıldı

Ordu’da ‘15 Temmuz’ anıldı

Emrah GEMİCİOĞLU/ORDU, (DHA)- ORDU’da ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ dolayısıyla anma etkinlikleri düzenlendi.

15 Temmuz darbe girişiminin 9’uncu yılı nedeniyle sabah Ordu Garnizon Şehitliği ziyareti ile başlayan anma töreni programı, Ordu Büyükşehir Belediyesi önündeki 15 Temmuz Meydanı'nda devam etti. Etkinlikte ilk olarak saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Programda Vali Muammer Erol, sporculardan sancağı teslim aldı. Şehitler için Kur'an-ı Kerim okunarak, dualar edildi.

‘ZEHİRLİ BİR YAPIYDI’

15 Temmuz darbe girişimini metan gazına benzeten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, “Aynen metan gazı gibi, kokmayan ve bulaşmayan ama zehirleyen, boğan bir yapıydı. Biz bunu eğer teşhis etmeseydik, 15 Temmuz’da ortaya çıkmasalardı yine biz bazı konularda ıskalayabilirdik. Bazı konularda hain kalkışmanın neticesi olan temizlenme olmayacaktı” dedi.

‘HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALDI’

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili açıklamalarda bulunan Vali Muammer Erol da, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına gönülden destek verirken, Ömer yürekli, Halis kahramanları  tereddüdü hiç tanımamış, demir iradeleriyle Ömer Halis Demir olmuş, kahraman olmuş, şehit olmuş, mankurtlaştırılmış hainleri kanlarında boğmuş ve heveslerini kursaklarında bırakmıştır” diye konuştu. Ordu Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı tarafından gösterilerin yapıldığı program, çeşitli etkinlikler ile devam ederek sona erdi. (DHA)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber