Geri Dön
Fatsa Ordu’da sağlık turizmi çalıştayı

Ordu’da sağlık turizmi çalıştayı

Ordu’da sağlık turizmi çalıştayı

Ordu’da sağlık turizmi çalıştayı

Mustafa KIRLAK/ORDU, (DHA) –ORDU'da Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği'nce (DOKSAD), ‘Sağlık Turizmi Çalıştayı’ düzenledi. Çalıştaya katılan İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, “Bu destinasyon her tarafta bulunmaz, görünmez. Burası yaşam alanı olabilir, sağlık merkezi olabilir” dedi.

Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği (DOKSAD), Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA) destekleriyle Ordu’nun Fatsa ilçesinde ‘Sağlık Turizmi Çalıştayı’ düzenledi. Ulusal ve uluslararası lobicilik yoluyla sağlık turizmi potansiyelinde farkındalık oluşturularak, turizm sektöründeki paydaşlara yeni bir bakış açısı kazandırılması amacıyla düzenlenen çalıştayda, kentin sağlık turizmi noktasında rotası belirlendi.

Çalıştayda konuşan Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, programın Ordu’da yapılmasını anlamlı olduğunu belirterek, kentin sağlık turizmi açısından önemine değindi.  Kasapoğlu, “Burası orta yaş nüfusun ağırlıklı olduğu bir il. Yani buraya dâhil projeler geliştirilebilir. Karadeniz çok güzel bir bölge ve Ordu, biraz daha yeşili güzel bir il diyebilirim. Bu destinasyon her tarafta bulunmaz, görünmez. Burası yaşam alanı olabilir, sağlık merkezi olabilir, burası gelip tatil yapılacak yer olabilir. Bu anlamda Karadeniz Bölgesi çok güzel. Ordu’da böyle bir toplantının yapılması çok anlamlı buluyorum. İnşallah bu toplantı bir kıvılcım olur. Özel hastanelerimize sağlık turizmi noktasında gelindiğini biliyorum. Kliniklerde tedavi olduklarını da biliyorum. Bunun inşallah hem kamu hem özel olarak çok iyi bir şekilde hızlanacağını düşünüyorum. Biz kamu olarak bu işte varız. İnşallah fiziki mekânlarımızı merkez olarak güzelleştirdiğimiz zaman bunlar da olacak” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber