Geri Dön
Mesudiye Ordu’da UMKE’ye yeni katılacak olan gönüllülere kamp

Ordu’da UMKE’ye yeni katılacak olan gönüllülere kamp

Ordu’da UMKE’ye yeni katılacak olan gönüllülere kamp

Ordu’da UMKE’ye yeni katılacak olan gönüllülere kamp

Ahmet BAYRAK/MESUDİYE (Ordu), (DHA) –  ORDU İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Ulusal Medikal Kurtarma Ekibine (UMKE) yeni katılacak olan personellere 4 günlük kamp ve temel eğitim kursu verildi.

UMKE, Ordu’nun Mesudiye ilçesindeki Keyfalan Yaylası’nda kampa girdi. 4 gün boyunca yapılan kampta gönüllülere, tıbbi ve medikal eğitimlerin yanı sıra, lojistik, afet yönetimi gibi konuların işlendiği eğitimde, temel kampçılık, arama kurtarma ekiplerinin görev ve sorumlulukları, afetzede psikolojisi ve toplumsal evreler, enkaz altındaki hastaya yaklaşım nasıl olmalı, hasta, yaralı taşıma teknikleri gibi konularda eğitim verildi.

‘UMKE GÖNÜLLÜ SAYISI 200 OLDU’

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Dursun Tüzün, kamp alanını ziyaret ederek eğitimler hakkında bilgi aldı. Ardından açıklamalarda bulunan Tüzün, kentteki UMKE gönüllülerinin sayısının 200’ye çıktığını söyledi. Tüzün, “Olası afetlere müdahale etmek için Bakanlığımız bünyesinde görev yapan sağlık personelinin gönüllülük esasına göre dahil olduğu Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ailemiz her geçen gün büyümeye devam ediyor. 2023 yılı içerisinde ikinci temel eğitim kampımızı düzenledik. UMKE gönüllülerimizin sayısı 200 oldu. Burada altını çizmek istediğim bir husus var. UMKE sistemi gönüllülük esasına göre kurulmuştur. Fedakarca görevlerini ifa eden sağlık personelimiz, bu asli görevlerinin yanında olası afetlerde insanlarımıza hizmet vermek için UMKE gönüllülerine katılıyor. Bu yıl içinde yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli depremler bize bir kez daha gösterdi ki, afetlere hazır olmak zorundayız. Ben burada aramıza yeni katılan arkadaşlarımıza hoş geldiniz demek istiyorum. İnşallah sizlere ihtiyaç duyacağımız afetler hiç olmaz ama ihtiyaç duyulduğu zamanlarda görev almaktan çekinmeyeceğinizi bilmek de bizlere güç veriyor” dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber