Geri Dön
Merkez Osmaniye Kız Öğrenci Yurdu'nda yüzde 60 enerji tasarrufu sağlanacak

Osmaniye Kız Öğrenci Yurdu'nda yüzde 60 enerji tasarrufu sağlanacak

Osmaniye Kız Öğrenci Yurdu'nda yüzde 60 enerji tasarrufu sağlanacak

Osmaniye Kız Öğrenci Yurdu'nda yüzde 60 enerji tasarrufu sağlanacak

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)- GENÇLİK ve Spor Bakanlığı'na bağlı Osmaniye Kız Öğrenci Yurdu'nda sürdürülen enerji verimliliği çalışmalarının tamamlanmasıyla yüzde 60 enerji tasarrufu sağlanacağı belirtildi. Çalışmaları yerinde inceleyen Vali Erdinç Yılmaz, “Güneş enerjisi sisteminin yerleştirilmesi çalışmasında son aşamaya geldik” dedi.

Vali Yılmaz, Türkiye’de Kamu Binalarında Enerji Verimliliği Projesi (KABEV) kapsamında enerji verimliliği çalışmaları yapılan Gençlik ve Spor Bakanlığı Osmaniye Kız Öğrenci Yurdu'nda incelemelerde bulunarak, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Dünya Bankası tarafından fonlanarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü (YİGM) tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (ETKB) desteği ile uygulanan, Türkiye'de Kamu Binalarında Enerji Verimliliği Projesi (KABEV) ile enerji giderlerinin azaltılması yoluyla cari açığın azaltılması, enerji tüketimlerinin azaltılması ile sera gazı emisyonlarının azaltılması, sera gazı emisyonlarının azaltılması yoluyla iklim değişikliği ile mücadele edilmesi, sosyal ve ekonomik fayda sağlanması, enerji verimliliği konusunda toplumda farkındalığın artırılması hedefleniyor. Ziyaret sırasında TİMA Müşavir Firması Proje Müdürü Burhan Bilgehan, Vali Dr. Erdinç Yılmaz'a bilgi verdi. 2 binanın ve İdare Binasının enerji verimliliği çalışmalarının tamamlandığını son binada çalışmaların devam ettiğini ifade eden Bilgehan, 10 Mayıs itibariyle çalışmaların tamamlanmış olacağını söyledi. Proje Müdürü Burhan Bilgehan, yapılan çalışmalarda kazan dairesinin değiştiğini, çatılara güneş paneli konulduğunu belirterek, yüzde 60 tasarruf sağlanacağını belirtti. Bilgehan, Kız Yurdunda ayrıca tüm pencerelerin ısıcamlı pencerelerle değiştirildiğini, dış cephede mantolama yapıldığını, idari bina üzerine sıcak su için mekanik solar sistem kurulduğunu ve içme suyu için depo konulduğunu da ifade etti.

ÇALIŞMALARDA SON AŞAMAYA GELİNDİ

Vali Erdinç Yılmaz ise uzun zamandır üzerinde çalışılan Valilik Kompleksi içindeki otopark ve valilik çatısı üzerinde ve Osmaniye Kız Öğrenci Yurdu çatısında güneş enerjisi sisteminin yerleştirilmesi çalışmasında son aşamaya gelindiğini söyledi. Yılmaz, “Uzun zamandır bunun mücadelesini veriyorduk. Artık elektriğimiz neredeyse bedavaya gelecek. Hem temiz enerji, doğa dostu bir enerji hem de her zaman çok ihtiyaç duyduğumuz enerjiyi kendimizin sağlıyor olması çok güzel bir proje oldu. Bu çalışmanın kamu kurumlarımız adına çok önemli bir katkı sağladığını düşünüyorum. Osmaniye'mize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber