Karadeniz'de kamu personeline iletişim ve yapay zeka eğitimi

Mehmet Can PEÇE/RİZE, (DHA) - CUMHURBAŞKANLIĞI İletişim Başkanlığı tarafından Rize Valiliği koordinasyonunda Trabzon, Rize, Giresun ve Artvin'de görev yapan yaklaşık bin kamu personeline yönelik iletişim eğitim programı düzenlendi. Rize'de gerçekleştirilen programda, yapay zeka kullanımı, dezenformasyonla mücadele ve vatandaşla etkili iletişim konuları ele alındı.
Rize'de, "İletişimin Yüzyılı Güçlü İletişim, Etkin Kamu: Bölge Müdürlükleri Eğitim Programı" kapsamında Cumhurbaşkanlığı iletişim Başkanlığı tarafından Rize Valiliği koordinasyonunda Trabzon, Rize, Giresun ve Artvin'de görev yapan yaklaşık bin kamu personeline yönelik iletişim eğitim programı düzenlendi. Rize Gençlik Merkezi'nde düzenlenen eğitime, Trabzon Bölge Müdürlüğü’nün sorumluluk alanındaki 4 ilden kamu kurumu yöneticileri ve personeli katıldı. Kurumların iletişim kapasitesinin geliştirilmesi, vatandaşla etkili iletişim kurulması ve dijital ortamda doğru bilginin kamuoyuna ulaştırılması hedeflendi. Programın açılışında konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Trabzon Bölge Müdürü Murat Güler, kamu iletişiminde güvenilir bilginin vatandaşa zamanında ulaştırılmasının önemini vurguladı.
Eğitim programı kapsamında uzmanlar tarafından personele; iletişim ve halkla ilişkiler, yapay zeka ile araştırma ve bilgi sentezleme, basın ve yayında sosyal medya kullanımı ile dezenformasyonla mücadele başlıklarında eğitimler verildi. Dijital ortamda karşılaşılan bilgilerin kaynağının araştırılması, içeriklerin bağlamından koparılmadan değerlendirilmesi ve kamuoyuna aktarılmadan önce doğrulanması konularında uygulamalı bilgiler paylaşıldı. Dört ilden personelin aynı çatı altında buluştuğu etkinlikte kurumlar arası iletişim ve koordinasyonun güçlendirilmesi sağlandı. (DHA)
FOTOĞRAFLI








