Geri Dön
CanikSamsun'un Canik ilçesinde okula başlayan tüm öğrencilere çanta ve kırtasiye seti hediye edildi

Samsun'un Canik ilçesinde okula başlayan tüm öğrencilere çanta ve kırtasiye seti hediye edildi

Samsun'un Canik ilçesinde okula başlayan tüm öğrencilere çanta ve kırtasiye seti hediye edildi

Berkay YILDIZ/SAMSUN, (DHA)- SAMSUN Canik Belediyesi tarafından ilçede ilkokul birinci sınıfa başlayan tüm öğrencilere okul çantası ve kırtasiye seti hediye edildi.

Canik İnönü İlkokulu’nda ‘Çanta ve Kırtasiye Seti Hediye Teslim Töreni’ düzenlendi. Canik’te ilkokul birinci sınıfa başlayan öğrenciler için hazırlanan okul çantası ve kırtasiye setleri, öğrencilerin sıralarındaki yerini aldı. Eğitim döneminin başlamasıyla birlikte dağıtılan setlerde, öğrencilerin okulda ihtiyaç duyacağı çeşitli kırtasiye malzemeleri yer aldı. Canik Belediyesi tarafından hazırlanan çanta ve setler, ilçedeki tüm birinci sınıf öğrencilerine ulaştırıldı. Öğrencilerin çeşitli gösteriler sunduğu törende Türkiye’nin nüfusa kayıtlı ilk insansı robotu Canikman'de yer aldı. Programa Canik Kaymakamı Şeref Aydın, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı ve Canik İlçe Millî Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu katıldı.

‘BU HEDİYE SADECE ÇOCUKLARIN YANINDA OLDUĞUMUZUN BİR MESAJI’

Eğitim gören çocuklara her daim destek olacaklarını belirten Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, "Eğitim-öğretim asla sadece bakanlığa bırakılacak bir konu değildir. Devletin tüm paydaşlarının bu işin içerisinde olma zorunluluğu vardır. Göreve geleli 7,5 yıl oldu. İlk günden itibaren bunu kendimize şiar edindik ve imkânlarımız ölçüsünde millî eğitimin ve camianın her daim yanında olduk ve olmaya devam ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki nesilleri ihya etme zorunluluğumuz var. Türkiye’nin okuma alanında 16 puan, fen bilimlerinde 18 puan ve matematikte 9 puan ortalamasının yükseldiğini gördük. Bu bir çabanın, bir gayretin, bir vizyonun sonucudur. Daha önce eksiklikleri konuşuyorken bugün o gelişmiş diye adlandırılan ülkelerin önüne geçmiş olmanın haklı gururunu hep birlikte yaşamaktayız. Buradaki hediyeler çok basit şeyler. Aslında mesaj netti. Sizlerin yanında olduğumuzun bir işaretiydi bu. Hamdolsun eğitimle alakalı yapılabilecek ne varsa her daim yanınızdayız ve yanınızda da olmaya devam edeceğiz. Çünkü yarının belediye başkanları burada, bugün ilk heyecanlarını da yaşıyorlar. 2026-2027 eğitim-öğretim döneminin öğrencilerimize, velilerimize, ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Sevgili çocuklar, başarı dolu bir eğitim hayatınız olsun inşallah" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber