Geri Dön
İlkadımBaşkan Kurnaz: Festival şehrimizin ve İlkadım’ın marka değerini arttırıyor

Başkan Kurnaz: Festival şehrimizin ve İlkadım’ın marka değerini arttırıyor

Başkan Kurnaz: Festival şehrimizin ve İlkadım’ın marka değerini arttırıyor

SAMSUN, (DHA) – SAMSUN İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, “Kültür Yolu Festivali, şehrimizi ve İlkadım’ı kültür ve sanat anlamında cazibe merkezine dönüştürüyor. Şehrimizin ve İlkadım’ın marka değerini arttıran bu festivale İlkadım Belediyesi olarak dahil olmanın memnuniyeti ve heyecanı içerisindeyiz” dedi.

Dünyanın en büyük festivali Türkiye Kültür Yolu Festivali, Samsunlularla buluşmaya hazırlanıyor. Toplam 26 şehirde düzenlenen ve 8 ay süren festivalin Samsun ayağı 20-28 Haziran 2026 tarihleri arasında şehrin farklı noktalarında çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen festivale; İlkadım Belediyesi, Türk İslam Sanatları Merkezi ile katılım sağlayacak. Merkezde, belirlenen program dahilinde atölye çalışmaları, söyleşiler ve sergiler gerçekleştirilecek.

‘ŞEHRİ CAZİBE MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRECEK’

Festival kapsamındaki birçok programında İlkadım’da gerçekleştirileceğini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, “Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen yalnızca Türkiye’nin değil, dünyanın en kapsamlı festivallerinden birisi olan ‘Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin Samsun ayağı 20 Haziran 2026 Cumartesi günü şehrimizde başlıyor. 2021 yılından bu yana milyonlarca insanı sanatla buluşturan bu festival, şehrimizi ve İlkadım’ı kültür ve sanat anlamında cazibe merkezine dönüştürüyor. Şehrimizin ve İlkadım’ın marka değerini arttıran bu festivale İlkadım Belediyesi olarak dahil olmanın memnuniyeti ve heyecanı içerisindeyiz” dedi.

‘TÜRK-İSLAM SANATLARI MERKEZİ SANATLA BULUŞTURACAK’

İlkadım Belediyesi Türk İslam Sanatları Merkezi’nin, festival kapsamında birçok etkinliğe ev sahipliğini yapacağını belirten Başkan İhsan Kurnaz, “Belediyemizin, Türk İslam sanatlarını sanatseverlerle buluşturduğu Türk İslam Sanatları Merkezimiz, festivalde birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak. Türk İslam Sanatları Merkezimiz tarafından büyük bir hassasiyetle hazırlanan ‘Muhabbet’ Klasik Sanatlar Sergisi, Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında kapılarını sanatseverlere açacak. Usta sanatçıların ve onların izinden giden talebelerinin uzun soluklu emekleri, göz nurları ve sabırlarıyla hayat bulan bu özel sergi, geleneksel Türk-İslam sanatlarının en nadide örneklerini bir araya getirecek. Sergi, 20 Haziran 2026 Cumartesi günü 10.00-17.00 saatleri arasında sanatseverlerle buluşacak. Bunun yanı sıra, yine aynı tarihte, Ebru, Ney, Sulu Boya, Hat Sınıfı atölyeleri meraklılarıyla buluşacak. Ayrıca, 25 Haziran 2026 Perşembe günü Mustafa Uğur Karadeniz’in ‘İslam Sanatları Estetiği’ konulu söyleşisi Türk-İslam Sanatları Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Bu kültür ve sanat dolu festivale tüm halkımız davetlidir” diye konuştu. (DHA)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber