Geri Dön
Merkez Samsun’da ‘Dene yap proje şenliği’ ödülleri sahiplerini buldu

Samsun’da ‘Dene yap proje şenliği’ ödülleri sahiplerini buldu

Samsun’da ‘Dene yap proje şenliği’ ödülleri sahiplerini buldu

Samsun’da ‘Dene yap proje şenliği’ ödülleri sahiplerini buldu

Emre ÖNCEL/SAMSUN, (DHA)- CANİK Belediyesi’nin düzenlediği ‘Dene yap proje şenliği’ kapsamında birinci olan öğrenciler ödüllerini Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı’nın elinden aldı.

Canik Belediyesi, ‘Dene yap proje şenliği’ kapsamında 5’i lise, 13’ü ortaokul olmak üzere toplam 18 takımdan oluşan yarışma düzenledi. Şenliğe katılan Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, yapılan projeler hakkında yarışmacılardan bilgi aldı. Alışveriş merkezinde düzenlenen yarışmada, lise grubundan Monkayx takımı ‘Kaldırma Mekanizması’ projesi ile ortaokul grubunda ise HEA Takım ‘Güneş Takip Sistemi’ projesiyle birinci oldu. Yarışmacılar ödüllerini Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı’nın elinden aldı.

Canik Belediyesi olarak son 3 yıldır teknolojik eğitimler verdiklerini söyleyen Başkan Sandıkçı, “Bu anlamda Canik’te kurmuş olduğumuz ve öğrencilerimizin yoğun bir şekilde teknoloji eğitimi aldığı Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’nde çalışmalarımız devam ediyor. Bugün de burada alışveriş merkezinde Dene Yap Atölyesi Bilim Şenliği’ni düzenledik. Dereceye giren çocuklarımıza hediyelerini verdik. Ortaokul ve Lise grubu olarak iki kategoriden oluştu. Çocuklarımız gerçekten hayal ettiler, denediler ve prototiplerini ortaya koydular. Çok değerli projeler ortaya çıktı. Hayatın kolaylaşması anlamında çocuklarımıza ne kadar güvenmemiz gerektiğini bilim şenlikleri ortaya koyuyor. Canik Belediyesi olarak her daim onların yanındayız. Çünkü yarınlarımız onlara emanet. Bu anlamda da kendilerini yetiştirsinler istiyoruz” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZIN HAYALLERİ SONSUZ”

Çocukların hayallerinin sonsuz olduğunu belirten Başkan Sandıkçı, “Bu anlamda özellikle lise grubunda dereceye giren bir projemiz vardı. Nedir diye sorduğumda, araba kullanırken lastik patladığında kriko takamıyoruz dediler. Baktığımda arabanın altına bir mekanizma yapmışlar ve düğmeye bastığınızda hangi lastik patladıysa arabanın o kısmı otomatik yukarı kalkıyor. İlginç ve hayatı kolaylaştıran projeler. Bu anlamda hepsi birbirinden anlamı ve güzel. Eminim ki dereceye giremeyen çocuklarımız bir sonraki bilim şenliğinde birinci olacaklar. Bu ülkemiz adına ciddi bir kazanç” ifadelerini kullandı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber