Geri Dön
SamsunSalıpazarı Barajı’nda çalışmalar sürüyor; 13 bin 950 dekar arazi sulanacak

Salıpazarı Barajı’nda çalışmalar sürüyor; 13 bin 950 dekar arazi sulanacak

Salıpazarı Barajı’nda çalışmalar sürüyor; 13 bin 950 dekar arazi sulanacak

SAMSUN, (DHA)- SAMSUN’da yapımı süren Salıpazarı Barajı’nda çalışmalar devam ediyor. Tamamlandığında 26,12 milyon metreküp su depolayacak baraj, 13 bin 950 dekar tarım arazisini sulayacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, modern sulama yatırımları, içme suyu temini ve taşkın kontrolü çalışmaları kapsamında Samsun Salıpazarı Barajı İkmali İnşaatı’nı sürdürüyor. Temelden yüksekliği 76,02 metre olarak projelendirilen barajda 26,12 milyon metreküp su depolanacak. Projenin tamamlanmasıyla 13 bin 950 dekar tarım arazisi sulamaya açılacak, Çarşamba, Terme ve Salıpazarı ilçeleri ile çevredeki yerleşim yerlerinin yıllık 25,74 hektometreküp içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanacak.

394 BİN METREKÜP BETON İMALATI YAPILACAK

Samsun Terme-Salıpazarı İkmal işi kapsamında toplam 394 bin metreküp beton imalatı gerçekleştirileceğini belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Temelden yüksekliği 76,02 metre olan ve 26,12 milyon metreküp su depolayacak olan Salıpazarı Barajı’nın tamamlanmasıyla, 13 bin 950 dekar tarım arazisi sulanabilecek. Çarşamba, Terme ve Salıpazarı ilçeleri ile civar yerleşim yerlerinin içme ve kullanma suyu ihtiyacı olan yıllık 25,74 hektometreküp karşılanacaktır. Samsun Terme Salıpazarı İkmal işi kapsamında 350 bin metreküp silindirle sıkıştırılmış beton (SSB) dökümü ve 44 bin metreküp konvansiyonel beton dökümü ile toplamda 394 bin metreküp beton döküm imalatı yapılacaktır. İşe başlanılmış olup, 19 bin metreküp SSB betonu dökülmüştür, çalışmalara devam edilmektedir” dedi. (DHA)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber