Samsun - Türkiye’nin ilk uçan sinemasına yoğun ilgi

SAMSUN Büyükşehir Belediyesi tarafından 27 Mart’ta kapılarını açan ve Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen uçan sinema projesi ‘Astorya’ vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.
Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin İstiklal Meydanı ve Samsun Tanıtım Merkezi ile eş zamanlı olarak hizmete aldığı Türkiye’nin ilk Flying Theater (Uçan Sinema) projesi Astorya, açıldığı günden bu yana ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. 27 Mart tarihinde düzenlenen törenle İlkadım ilçesindeki Panorama Samsun Dijital Gösterim Merkezi bünyesine kurulan Astorya’da yüksek çözünürlüklü kubbe ekran ve hareketli platform sisteminin yanı sıra, rüzgar, koku ve su gibi efektlerle zenginleştirilen, 6 ve 7 dakikalık seanslar halinde sunulan sinemada, ‘Uzay Savaşları’, ‘Kurtuluş 1919’ ve ’80 Günde Devri Alem’ gibi yapımlar izleyicilerle buluştu. Astorya’da şu anda 2 ayrı salonda 3 film gösteriliyor ve filmler saat başı değişiyor. Gösterilen yoğun ilgi nedeniyle internet üzerinden bilet almak isteyen vatandaşlar, sistem üzerinden ancak 3 gün sonrasına randevu buluyor. Hem fiziksel gişelerden hem de online platformlar üzerinden bilet satışının sürdüğü Astorya’da fiyatlar ise yetişkinler için 400 TL, öğrenciler için 300 TL'den satışa sunuldu.
İlk kez geldiğini belirten Edanur Özdemir, "Çok güzel buldum. Yeni açıldığını duyunca arkadaşlarımla gelmek istedim. Burayı herkese tavsiye ederim” dedi.
Filmleri çok gerçekçi bulduğunu ifade eden İrem Kesici, “Çok keyifli bir deneyimdi. Daha önce böyle bir şeyi hiç denememiştim. Kesinlikle herkese tavsiye ederim. Her yaşa uygun bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Filmde hareket sensörlerine uyan bir sandalye akışı vardı. Yağmurda su efekti veriliyordu ya da buhar efekti veriliyordu. Film çok gerçekçiydi. Filmin içindeymişim gibi hissettim” diye konuştu.
Daha önce gittikleri hiçbir sinemaya benzemediğini ifade eden Hilal Gülmez ise “Daha önce böyle bir şey denemiştim ama böyle gerçekçi olanı ilk kez denedim. Buranın eski haline hatırlıyorum. Bu şekilde dijital teknolojiye dönüştürülmesi çok güzel olmuş. Buraya herkesin gelebilmesi bence çok güzel” dedi. (DHA)
Haber – Kamera: Gökhan İÇKİLLİ / SAMSUN, (DHA)






