Geri Dön
SiirtÇuvaldaki yazıdan yola çıkan jandarma, fıstık hırsızlarını yakaladı

Çuvaldaki yazıdan yola çıkan jandarma, fıstık hırsızlarını yakaladı

Çuvaldaki yazıdan yola çıkan jandarma, fıstık hırsızlarını yakaladı

Akif ÖZALP/SİİRT, (DHA)- SİİRT’te yaklaşık 300 kilogram fıstığı çalan 3 şüpheli, jandarma ekiplerinin olay yerindeki çuvalda bulunan yazılardan ve güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek yakalandı. Şüpheliler, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Olay, 20 Eylül’de merkeze bağlı Kayaboğaz köyünde meydana geldi. Bir fıstık bahçesinden yaklaşık 300 kilogram fıstığın çalındığı ihbarı üzerine Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı, Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve Olay Yeri İnceleme (OYİ) ekipleri çalışma başlattı. Bahçede inceleme yapan ekipler, olay yerinde bulunan bir çuvalın üzerindeki yazılardan ve bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerinden 6 saatlik görüntüyü inceleyerek kullanılan aracı ve şüphelilerin kimliklerini belirledi.

ŞÜPHELİLER SERBEST BIRAKILDI

Çalınan fıstıkların yakındaki bir fıstık fabrikasına götürüldüğünün belirlenmesi üzerine jandarma ekipleri tesisi fiziki takibe aldı. Şüpheliler Y.E., K.A. ve A.T., fıstıkları almaya geldikleri sırada jandarma ekiplerince suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. Ele geçirilen yaklaşık 300 kilogram fıstık sahibine teslim edildi. Şüpheliler Y.E., K.A. ve A.T. ise Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber