Geri Dön
Divriği Sivas'ta, 'Divriği Turizm Çalıştayı' düzenlendi

Sivas'ta, 'Divriği Turizm Çalıştayı' düzenlendi

Sivas'ta, 'Divriği Turizm Çalıştayı' düzenlendi

Sivas'ta, 'Divriği Turizm Çalıştayı' düzenlendi

Arife Defne DOĞAN/SİVAS,(DHA)- SİVAS Valiliği tarafından Orta Anadolu Kalkınma Ajansı iş birliği ile Alternatif Turizm Buluşmaları kapsamında 'Divriği Turizm Çalıştayı' düzenlendi.
Divriği ilçesinde düzenlenen çalıştaya, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Erzincan Vali Yardımcısı Yusuf İzci, Divriği Kaymakamı Resul Tutay, Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Genel Sekteri Lütfi Şahin ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 90 katılımcı ile gerçekleştirilen çalıştayda, alan yönetimi uygulamaları,destinasyon birlikteliği, ulusal ve uluslararası görünürlük, yerel işletmelerin ve halkın turizme katılımı ve öne çıkarılması gereken tarihi ve kültürel miras başlıkları görüşüldü. Çalıştayda konuşan Vali Yılmaz Şimşek, "Divriği, Sivas’ın tarihi ve turizm potansiyeli itibariyle en önemli ilçelerinden birisidir. Dünya Mirası Ulu Cami ve Darüşşifası başta olmak üzere tarihi, kültürel ve doğal birçok eşsiz güzelliği bünyesinde bulunduran ilçemizin, yapılan ve devam eden kamu ve özel sektör yatırımlarıyla da turizm potansiyelini her geçen gün artırdığını görüyoruz. Kamu yatırımları anlamında ilçemizin ulaşılabilirliğini, sivil mimarisini ve görünürlüğünü desteklediğimiz birçok çalışmayı hayata geçirdik. Divriği, Kemaliye ve Arapgir, turizm üçgeni vizyonumuzu, bu bakış açımızın somut bir yansıması olarak görebilirsiniz. Bu nedenle bugün gerçekleştirdiğimiz çalıştayda konuşulacak konuların ve alınacak kararların tümü, yol haritamız noktasında bize önemli katkılar sağlayacaktır" dedi.
'DÜNYA MİRASIMIZI TEKRAR HİZMETE AÇMIŞ OLACAĞIZ'
Çalıştayla ilgili konuşan Vali Şimşek, "Bu değerlendirmelerden beklentimiz, turizmde bölgesel bir kalkınmanın ana hatlarını ve metotlarını ortaya koyabilmek. Alternatif Turizm Buluşmaları kapsamında yaptığımız bu faaliyetin, Malatya ve Erzincan ayaklarının da olacağı kanaatindeyim. Hepinizin bildiği gibi UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası’nda son derece titiz ve kapsamlı bir restorasyon çalışması yürütüyoruz. Mayıs-haziran itibariyle tamamlanacak olan restorasyon çalışmalarının ardından, dünya mirasımızı tekrar hizmete açmış olacağız. Bu açılışın, bölgenin turizm hareketliliği açısından son derece mühim olduğunun farkındayız. Bugün gerçekleştireceğimiz çalıştayın yaşanacak bu turizm hareketliliği öncesinde çok daha büyük bir anlam ifade ettiğini söylemem gerekir” diye konuştu. (DHA)
FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber