Geri Dön
Sivas Kangal Köpeği Festivalinde Ziraat Odası ödülleri topladı

Kangal Köpeği Festivalinde Ziraat Odası ödülleri topladı

Kangal Köpeği Festivalinde Ziraat Odası ödülleri topladı

Kangal Köpeği Festivalinde Ziraat Odası ödülleri topladı

SİVAS, (DHA) -  SİVAS'ın Kangal ilçesinde Kaymakamlık ve Belediye tarafından düzenlenen Kangal Köpeği Festivali'nde Kangal Ziraat Odası erkek, dişi ve genç yavru kategorilerde 8 birincilik ödülü aldı.
Festivalde elde edilen başarıyı değerlendiren Kangal Ziraat Odası Başkan Vekili Gökhan Karakaya, odaya ait damızlık 25 Kangal Köpeği olduğunu belirterek, "Kangal Köpeklerimizin en önemli özellik safkan olmasıdır. Kaymakamlık ve Belediye tarafından düzenlenen festivalde 8 köpeğimiz, erek, dişi ve genç yavru kategorilerinde birincilik aldı. Bu da köpeklerimizin kalitesini gösteriyor" dedi.

'KANGALLARI DOĞDUĞU TOPRAKLARDA TANITACAĞIZ'
Kangal Ziraat Odası Başkanı Basri Çoban ise adı ilçe ile özdeşleşen Kangal Köpeği, koyunu ve koçunun damızlık olarak yetiştirilmesine önem verdiklerini ifade ederek, "İlçemizin adını dünyaya tanıtan hayvanlarımızı tanıtmak için çalışmalarımız sürüyor. Kangal Köpeklerimiz, safkan özelliklerini taşımakla birlikte kalitelerini de girdikleri yarışmalarda elde ettikleri başarılarla tescillemiştir. Oda olarak yapımı devam eden tesislerimizde, Kangal Köpeği, koyunu ve koçunu damızlık olarak yetiştireceğiz. Adı ilçemizle anılan hayvanlarımızı kendi anavatanlarında tanıtacağız" diye konuştu.
Kangal'da koyun ve koçun da önemli bir yer tuttuğunu dile getiren Başkan Çoban, "Bölgemizde normal koyunlardan bir fazla kaburgası olan Kangal Koyunumuz ve koçlarımızın tanıtımına önem vereceğiz. Bu konuda desteklerin de tüm yetiştiricilerimizi kapsayacak şekilde düzenlenmesi konusunda girişimlerimiz devam ediyor. Belli bir kesime değil Kangal Koyunu yetiştiren tüm üreticilerimiz bu kapsama dahil edilmelidir. Bölgemizin en önemli geçim kaynaklarından biri olan küçükbaş hayvan yetiştiriciliği kan kaybetmektedir. Bu konuda bakanlığımızdan da ciddi desteklemeler bekliyoruz. Bölgemizde yetiştirilen küçükbaş hayvanlar kendine has özellikleriyle tanınmaktadır. Bu nadide hayvanların daha fazla üretilmesi içinde üreticilerimiz destek bekliyor" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber