Geri Dön
TekirdağBaşkan Yüceer: Trakya’nın en kapsamlı gençlik merkezini kuruyoruz

Başkan Yüceer: Trakya’nın en kapsamlı gençlik merkezini kuruyoruz

Başkan Yüceer: Trakya’nın en kapsamlı gençlik merkezini kuruyoruz

TEKİRDAĞ, (DHA)- TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, "Geleceğimizin teminatı gençlerimiz için Trakya'nın en kapsamlı gençlik merkezlerinden birini Tekirdağ'ımıza kazandırıyoruz" dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin modern ve çok yönlü yapısıyla Trakya’nın en kapsamlı gençlik merkezlerinden biri olarak kente kazandıracağı Süleymanpaşa Gençlik Merkezi’nde sona gelindi. Toplam 6 bin 594 metrekare inşaat alanına sahip Süleymanpaşa Gençlik Merkezi bodrum, zemin ve birinci kat olmak üzere üç kattan oluşacak. Merkezde 7/24 hizmet verecek nöbetçi kütüphane ve çalışma salonlarının yanı sıra inovasyon ve yapay zeka atölyeleri, e-spor, bowling ve masa tenisi alanları bulunacak. Öğrencilerin günlük yaşamını kolaylaştıracak çamaşırhane ve ütü odası, kafeterya, konferans salonu ve gençlerin sanatsal üretimlerini destekleyecek müzik stüdyoları da merkezin önemli bölümleri arasında yer alacak.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, göreve gelir gelmez ilk ziyaret ettiği alanlardan birinin gençlik merkezinin bulunduğu bölge olduğunu belirterek, "Buraya ilk geldiğimde ‘Bu alanı en verimli şekilde nasıl değerlendirebiliriz?’ diye düşündük. Üniversiteye ve hastaneye yakınlığı, bölgede gençlerimizin ihtiyaçlarının yoğun olması gençlik merkezi fikrimizi güçlendirdi. Gençlerimizin beklentilerini merkeze alarak projeyi şekillendirdik. Bizim gençlerimize karşı çok önemli bir sorumluluğumuz var. Gençlerimizin üretebildiği, kendilerini geliştirebildiği, teknolojiye ve sanata ulaşabildiği, güvenle bir araya gelerek kaliteli zaman geçirebildiği bir şehir oluşturmak bizim görevimiz. Süleymanpaşa Gençlik Merkezimiz de bu anlayışın en güzel örneklerinden biri olacak. Geleceğimizin teminatı gençlerimiz için Trakya’nın en kapsamlı gençlik merkezlerinden birini Tekirdağ’ımıza kazandırıyoruz" diye konuştu.

Namık Kemal Mahallesi’nde yapımı ilerleyen projede kaba imalatlar yüzde 98 seviyesine ulaştı. İnce işçilik ve detay imalatlarının eş zamanlı sürdürüldüğü merkezde kaba imalatların ağustos ayı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. (DHA)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber