Tekirdağ’da öğrenciler adliyeyi ziyaret etti, hakim ve savcı cübbesi giydi

Mehmet YİRUN / ÇORLU (Tekirdağ), (DHA)- TEKİRDAĞ’ın Çorlu ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında öğrenciler, Çorlu Adliyesi’ni ziyaret etti.
İlçede 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında öğrenciler, Çorlu Adliyesi’nde Adalet Komisyonu Başkanı Erhan Obut’u makamında ziyaret etti. Ziyarette çocuklarla yakından ilgilenen Obut, sohbet ederek merak ettikleri soruları cevapladı. Daha sonra öğrencilerle birlikte duruşma salonu ve Aile Mahkemesi’ni gezen Komisyon Başkanı Obut, adli süreçler hakkında bilgiler verdi. Ziyaret sırasında öğrenciler, hakim ve savcılara merak ettikleri soruları yönelterek adalet sistemi hakkında bilgi alma fırsatı buldu. Ziyarette ayrıca Tekirdağ Barosu Çorlu İlçe Temsilcisi Avukat Arif Semih Erdevir de yer alarak çocukların sorularını yanıtladı.
23 Nisan dolayısıyla gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Adalet Komisyonu Başkanı Obut, “Bu anlamlı günde bizleri ziyaret eden çocuklarımıza teşekkür ediyorum. Geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızla bir arada olmaktan büyük mutluluk duydum” dedi.
Programın sonunda çocuklar hakim ve savcı cübbesi giyerek günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.(DHA)







